Otthonok és Kertek

10 hiba, amit hungarocell szigeteléskor elkövethet

Mutatunk 10 olyan hungarocell szigeteléskor elkövetett hibát, melyek elkerülésével jó munkát végezhet.

  1. Nem készítik elő a falat

Pedig igen fontos a sík, pormentesített és előkészített terület. Figyeljen arra, hogy a vakolat alatt ne legyen üreges a felület. A málló falra felvitt szigetelés például biztosan nem lesz tartós, nagyon gyorsan le fog válni. De a fal portalanítása is elengedhetetlen, különben a szigetelés nem tapad meg rajta.

  1. A kezdőprofil nem vízszintes

Annak szerették volna, szemre meg is volt, de vízmértékkel nem lett leellenőrizve. Az eredmény borzalmas: a szigetelés egyértelműen ferde, nem fed tökéletesen.

  1. A szigetelőlapok nem illeszkednek hézagmentesen

Elég problémás, mert ha közéjük megy a ragasztó, hőhíd keletkezik, ergo nem lesz jó minőségű a szigetelés. Muszáj pontosan és szépen dolgozni!

  1. Kimarad a dübelezés lépése

Ragasztás után elmarad a mechanikai rögzítés, magyarul a szigetelés nem lesz stabil. Nem nehéz belátni, hogy ennek milyen következményei lehetnek.

Tipp: 6 db dübel/ négyzetméter.

Mikor kötelező? Ha a szigetelt homlokzat meghaladja a 4 méteres magasságot.

Hatása: a ház ellenálló lesz széllel szemben, és a hőmérséklet változás okozta zsugorodás/tágulás sem árt neki.

  1. Lespórolt élvédők

A nem védett sarkok, élek csúnyák, és az idő haladtával elkezdenek töredezni, veszélyeztetve ezzel a szigetelés hatékonyságát.

  1. Hol marad a pur-hab?

Aki huzatosabb lakásra vágyik, az az ablakok, teraszok, kapcsolók, fali lámpák körüli hézagokat nem fújja ki pur-habbal. Természetesen csak ironizáltunk: senki sem vágyik ilyen lakásra. Ezért érdemes előre gondolkodni, és minden olyan esetben, ahol indokolt, alkalmazni a  pur-habot

  1. Nincs is olyan hideg! /Jól le fogunk barnulni, kolléga!

Nyilván, aki dolgozik, és jól fel van öltözve, nem fázik +5 fok alatt sem, de a vakolatot ez hidegen hagyja, és bizony le fog potyogni.

A vakolat feltétele nyáron sem egyszerű: csakis árnyékos oldalon szabad vele dolgozni, ha szeretnénk megspórolni a foltokat.

  1. A garancia jó alap

Legyen gyanús, ha a kivitelező, vagy a termék gyártója nem vállal garanciát, vagy csak keveset. Manapság elvárható a 8-10 éves garancia is az egyes termékek esetében, de persze ettől jóval tovább, 40-50 évig is kitarthat a szigetelés.

Garancia hiányában megnő a különféle problémák, hibák valószínűsége (pl. penész, a vakolat leválása stb.). Azt is jó tudni, hogy a gyártók csak rendszerre vállalnak felelősséget, azaz az egymással kompatibilis, jó minőségű, jól illesztett szigetelésre.

Olcsó húsnak egyébként is híg a leve: például a kedvezőbb árú, ámde vékonyabb EPS lapokkal lényegesen kevesebb energiát spórolhat a jövőben, mintha a vastagabb verziót választotta volna.

  1. A helyes sorrend a hungarocell szigetelés esetében aranyat ér

Fotók: Freepik

Ha teljes felújításban gondolkodik, érdemes előbb a falakat hőszigetelni (mivel itt a legnagyobb a hőveszteség), aztán a nyílászárókat és a padlásfödémet, majd a padlót, és végül a lábazatokat.

  1. Elmulasztja a vízszigetelést

A víz a hungarocell szigetelés abszolút ellensége, tehát csak betonozás után, kiszáradt helyiségekben lehet elvégezni. Ha tartós nedvesség éri, sajnos csökken a hőszigetelő képesség.

Így előzze meg a fenti hibákat:

A hungarocell szigetelés bár egyszerűnek tűnhet, mégis azt javasoljuk, hogy a megfelelő szakértelem hiányában, csináld magad stílusban nem érdemes belekezdeni. Vegye komolyan, hogy a hungarocell szigetelés komoly munka, jelentős költségekkel, és ha nem ért hozzá, több kárt hozhat a befektetett munkája és pénze, mint hasznot.

Ne kockáztasson! A hőszigetelés csak akkor lesz tökéletes, és akkor csökkenti a költségeket, ha azt gondos szakember kellő tudás birtokában helyezi fel.

Bátran ajánljuk a kiváló minőségű Hungarocell EPS-t!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top