Otthonok és Kertek

10 tipp a tökéletes gyerekszoba kialakításához

Akár tini, akár kisgyerek szobájáról van szó amellett, hogy színes/játékos van néhány kötelező eleme is, amiket érdemes tudatosan, jól megtervezni és kialakítani.

1/10 Tanuló, kreatív terület

(Kép: Future PLC/Luke White)

Az iskolás gyerekeknek külön helyre van szükségük a házifeladat elvégzéséhez, a kisebbeknek pedig jól jön rajzolás és egyéb kreatív tevékenység végzéséhez. Egy egyszerű fehér  íróasztallal  és székkel máris tanulózónává változik a szoba ezen része. Gondoskodj a megfelelő világításról.

2/10 Kuckózó

(Kép: Future PLC/Luke White)

Ez lehet a gyerekszobában fókusz pontja – egy különleges rész, amit büszkén mutatnak meg barátaiknak. Kis bunker, kuckó kialakítása nem csak a kisebb gyerekeknek élvezetes, hanem a nagyobbak is el tudnak vonulni olvasni, tanulni.

3/10 Monokróm színek

(Kép: Future PLC/Andy Crolla)

A kutatások azt mutatják, hogy a babák szeretik a feltűnő mintákat, a fekete-fehér kombinációja ott van az óvodákban is.   A monokróm gyerekszoba további bónusza, hogy színes kiegészítőkkel és mintákkal fel lehet dobni, mozgalmassá tehető – tökéletes tiniknek és piciknek egyaránt.

4/10 Praktikus tárolás

(Kép: Future PLC/Lucinda Symons)

Minden gyerekszobában kortól függetlenül nélkülözhetetlen tárolóhelyek kialakítása. Célszerű ezt praktikusan kivitelezni, ha nincs elég hely, akkor rejtett tárolókat alkalmazni – például ágy alatti kihúzható tárolók.

5/10 Válaszd a merész színeket

(Kép: Future PLC/David Brittain)

Válasz akár merészebb színeket, hiszen nem mindig lesz „trendi” mondjuk a babarózsaszín. Célszerű ezt a falakon alkalmazni, hiszen ezekkel hosszabb távra tervezünk, a többi holmi akár pár évente cserélhető.

6/10 Árnyékolás, sötétítés

(Kép: Future PLC/Paul Costello)

Függöny, roló, redőny bármenyik tökéletes erre a célra. Mintája pedig bármilyen lehet…egy egyszerűbb gyerekszoba elbír színes-mintás sötétítőt, ezzel még hangulatosabbá válik.

7/10 Strapabíró, tartós falak

(Kép: Future PLC/Jon Day)

A falburkolatok  jól bírják az igénybevételt. Célszerű ilyen burkolatokat használni ágyak, asztalok mellett, tárolók környezetében, hiszen egy oda dobott táska, vagy a falhoz nyomott könyv egy sima falban esztétikai kárt tud tenni…

8/10 Dekor világítást

(Kép: Future PLC/Lucinda Symons)

Az éjszakai fény vagy az éjjeli lámpa alternatívájaként a  falra vagy ágyra erősített fényfüzér  nyugtató hatással bír, emellett stílusos még egy nagyobb gyermek számára is.

9/10 Menő falfestmény

(Kép: TBC)

Legyen szó bármilyen témáról egy igényes falfestmény karaktert, tökéletes dekorációt kölcsönöz a szobának. Csak a képzelet szabhat határt…

10/10 Játék a színekkel, formákkal

(Kép: Future PLC/Simon Whitmore)

Egy gyerekszoba is lehet eklektikus, nem kell, mindig minden passzoljon egymáshoz és színharmóniában legyen!

Bátran játsszunk a textúrákkal, különböző anyagokkal, formákkal, színekkel.

Így is lehet harmonikus és csodás a szoba.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top