Otthonok és Kertek

10+1 menő kis terasz

Alakítsd ki saját szabadtéri oázisod teraszodon, erkélyeden. Ne aggódj ha kicsi a rendelkezésre álló tered – erre mutatunk néhány inspirációt

Első lépésként határozd meg milyen stílus köszönjön vissza ezen a területen, úgy mint a belső terek lakberendezésénél, itt is meg lehet határozni egy vezér irányzatot. A kiválasztott stílushoz és a hely nagyságához mérten válassz bútorokat, majd jöhetnek a dekorációs elemek.

Érdemes mindenből kültérit választani, hogy minél hosszabb ideig tudd használni…

Kellemes bohó stílusú terasz, világos bútorokkal és szuper helykihasználással.

Aranyos kis terasz skandináv stílussal spékelve. Cserepekben akár fűszerkertet is létrehozhatunk.

A zöld környezethez kiválóan illenek a fonott bútorok és a világos tónusok, egy-két vagány dekorációs elemmel.

Egy ehhez hasonló kicsi, falakkal körbevett zugból is gyönyörű erkély alakítható ki. Használj praktikus, több funkciós bútorokat, hogy minél többet tudj kihozni belőle. A kevesebb dekoráció itt több lehet, hiszen nem szeretnénk a zsúfoltság érzetét kelteni.

A monokróm színvilág tökéletes választás ehhez a két épület közé „szorított” teraszhoz. Futó növények, modern világítás és a szőnyeg, ami feldobja ezt a helyiséget.

Pici, kellemes, hűs… itt tényleg a pihenés kapja a főszerepet, egyszerűségében rejlik nagyszerűsége.

A nagyobb területet sem érdemes túlzsúfolni… Milyen jól néznek ki ezek a fonott bútorok, a semleges színek és az egyszerű dekoráció, ahogy egy kellenes társalgót alkotnak.

Egy hatalmas terület kis pihenő sarka, jól megfér egymás mellett a modern és a retró stílus.

Az alapjaiban fekete, fehér és szürke színeket a mintás párnák, növények tesznek mozgalmassá, dzsungel hangulatúvá.

Az igazi oázis, ahol a növények, a pillangók, a madárcsicsergés kaja a főszerepet… itt megpihenni igazán kellemes lehet.

Ha nem szép a környezet, és nem tudsz rajta változtatni, akkor is kihozható belőle egy csodás terasz. Mint például ez. Használj magas növényeket takarásnak, válassz egy erőteljesebb színt, ami vonzza a tekintet és néhány látványos kiegészítőt…

Forrás: digsdigs.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top