Otthonok és Kertek

12 húsvétra hangolt ünnepi asztal

Hamarosan itt a húsvét, és az ünnepi menün kívül érdemes a dekoráción is gondolkodni, hiszen ez teszi még hangulatosabb a családi, baráti étkezéseket.

Íme néhány különböző stílusú inspiráció, melyekből biztosan találsz egy-egy ötletet amit otthon is megvalósíthatsz.

Nagyon dekoratívak az üveg búrás tárolók, miért ne használhatnánk, öltöztethetnénk ünnepi díszbe húsvétkor is?

Helyezz vágott virágot, mohát, gallyakat a tálba és környékére. Gyertyákkal, dísztojásokkal kiegészítve igazán egyedi ünnepi dekoráció varázsolható.

Rusztikus otthonhoz rusztikus dekoráció dukál. Használj fa alátéteket, díszes gyertyatartókat, friss virágokat…a festett tojásokat akár névtáblaként is alkalmazhatod, a stílushoz illő fészek tartóban a tányérokra helyezve.

Aki szeret kézműveskedni és szívesen látja saját műveit otthonában, akkor ez az inspiráció neki szól. Papírvirágok, kézzel festett tojások, melyek tökéletes kompozícióvá vállnak az ünnepi asztalon.

A konyhában használt több szintes kínálótálca díszes piramissá alakítható az évszaknak és ünnepnek megfelelő dekorációval. Központi eleme lehet a konyhaszigetnek, de akár az étkezőasztalnak is…

Szép tavaszi idő esetén, sokunk kívánkozik ki a szabadba. Az ünnepi asztalt kültérre is tervezhetjük. A friss virágok, a természetes kiegészítők még inkább illenek ebbe a környezetbe. Díszítsd stílusod és kedved szerint hiszen a teraszon, erkélyen vagy a kertben is ugyan olyan jól mutat mint beltéren.

Olyan aranyos, bájos ez a nyuszika, ugye? Egyszerű elkészíteni, és tökéletes dekorációja a húsvéti asztalnak.

Fogj egy szalvétát, hajtsd háromszög alakúra, tekerd fel, kösd át vele a tojást, a két végét a szalvétának rögzítsd egymáshoz, így létrejön a nyuszifül… végül akár arcot is rajzolhatsz neki.

A virágok pasztell színei tökéletes összhangot alkotnak az arany csillogásával. Harmonikus és elegáns dekorációk hozhatók létre így.

Kellemes a szemnek ez a színharmónia. Tavaszi, vidám hangulatú, megjelennek a hagyományőrző motívumok. Mint látszik tökéletes választás a fehér, kék, zöld, sárga árnyalatok kombinációja.

Vásárolhatunk kész dekorációkat is, direkt erre az alkalomra készül tányérokat, poharakat, evőeszközöket és egyéb dekorációs elemeket. Érdemes olyan színekben, stílusban beszerezni, amit több éven keresztül elővehetsz, így sem költeni sem gondolkodni nem kell a következő évi dekoráción.

Egyszerű, de elegáns összeképet hozhatunk létre, ha csak néhány színt és egyforma dekor elemeket használunk.

Itt a kék, az üveg, és a fa hoz létre egy gyönyörű ünnepi asztalt.

Képek: Pinterest

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top