Otthonok és Kertek

3 dolog, ami befolyásolja a szoba hangulatát

Az otthonod megválasztása az életed egyik, ha nem legmeghatározóbb döntése. Nem mindegy sem a környék, se a méret, sem a típus, így a vásárlás előtt számos dolgot kell figyelembe venned. Ha megvan álmaid ingatlana, akkor már csak a berendezéssel kell foglalkoznod. Mindez azonban rengeteg stresszel, idővel és energiával jár, de ne feledd, a befektetett pénz és órák garantáltan megtérülnek. Fontos helyiség például a hálószoba, ahol rengeteg dolog befolyásolhatja a hangulatot és a pihenés minőségét. Lássuk ezeket a pontokat!

1.      Színek és formák

Amikor az ötletelésre kerül sor, mindenképpen érdemes figyelembe venned a stílusodat, hiszen fontos kérdés, hogy milyen hálószobára vágysz. Az első lépés ennek kapcsán a színpaletta meghatározása, hiszen még a lakberendezők is ezt választják első pontként. Válogass össze alapvető árnyalatokat, amelyek szerinted jól uralhatják a teret, ez ugyanis nagyban befolyásolhatja a hangulatot. Nem érdemes itt sem erős, sem pedig vadító és sötét színeket használni, hiszen ezek egyike sem támogatja majd a pihentető alvást. Jó megoldást jelenthetnek a pasztell tónusok, amik jó érzéssel töltenek el, nem túl feltűnőek, mégis öltöztetik a helyiséget.

Ugyanez igaz a formákra, sosem válassz túlzottan erőteljes változatokat, igyekezz úgy alakítani és berendezni a hálószobát, hogy mindennek legyen elegendő helye, hogy ne zsúfold túl az egészet. A rengeteg minta és különböző forma ugyanis nem tesz jót az alvásodnak.

2.      A kiegészítők használata

Nagyon fontos tényező továbbá a különféle kellékek használata, legyen szó az apróságoktól kezdve, egészen a textilekig. A gumis lepedők webáruháza lehetőséget ad arra, hogy még az olyan kis dolognak tűnő dolgokat is könnyedén beszerezhess, mint az ágyhoz szükséges takaró, huzat, párna, vagy éppen a lepedő. Ezekből érdemes letisztult mintás összeállításokat választanod, így könnyedén tudod őket variálni és feldobni a színes kiegészítőkkel és szőnyegekkel. Próbáld meg összehangolni az elemeket, de közben ne akarj túlzásba esni a kedvenc darabjaiddal. Fontos, hogy harmonikus legyen az összkép.

3.      Hatékony tárolás

Amennyiben nem rendelkezel elegendő tárolóelemmel a lakásodban, abban az esetben számos problémával találod szembe magadat. Ha a lomoknak, a ruháknak, a takaróknak, az egyéb kellékeknek nincs elegendő helyük, akkor bizony könnyedén káoszt alakíthatsz ki magad körül. Ez pedig hatással van a szoba hangulatára is. A pihentető alváshoz ugyanis csendre, nyugalomra, legfőképp pedig rendre van szükséged. Válogass össze több polcot, fogast, szekrényt, fiókos elemeket, de szóba jöhetnek ezek kombinációi is, amikkel garantáltan mindennek meglesz a maga helye. Onnantól pedig már csak arra kell ügyelned, hogy mindig ott is tartsd az adott apróságot. A ruhákat mindig tűrd össze és tedd a szekrénybe, így elkerülheted a káoszt.

Összegezve

A hálószoba hangulatára tehát számos apróság hatással lehet. Mindenképpen figyelj a hatékony tárolásra, a megfelelő kiegészítők, textilek használatára, illetve a színekre és a formákra egyaránt.

Szakértő tanácsot hálószobád berendezéséhez itt találsz www.agynemushop.hu

Szabolcsi Andrea lakásöltöztető 06-70-562-6811

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top