Otthonok és Kertek

4 növény, amivel otthonod sötétebb részeit díszítheted

Az ablakpárkány már dugig van fényimádó növényekkel, szobád sötétebb sarkai viszont üresen és elhagyatottan tátonganak? A legtöbb szobanövény valóban igényli a sok fényt, de azért vannak közöttük kivételek. Most ezeket mutatjuk be neked, hogy otthonod ablaktól távolabbi részeit is megtölthesd élettel!

Agglegénypálma
Fotó: Jukka Heinonen, Flickr

Bőrszerű, fényes levelei miatt nagyon elegáns látványt nyújt. 60-80 cm magasra nő. Népszerűségét – a megjelenésén kívül – annak köszönheti, hogy igen kevés törődéssel beéri. Nem igényel sok fényt és állandó locsolást, sőt, még a száraz levegőt is jól tűri.

Strapabíró növény, szűkös cserépben és kevés öntözés mellett érzi jól magát.

Hálóslevél

Ugyan kis méretű, mindössze 10 centiméter magas szobanövény, de érdekes látványa miatt mégis feltűnést kelt. Leveleit sűrű, élénk színű erezet díszíti, ami lehet ezüstös fehér, rózsaszín vagy akár bíborvörös. Párás környezetet igényel, ezért ideális növény fürdőszobába. A túlöntözéstől viszont óvni kell.

Szanzavéra
Fotó: Peter A. Mansfeld

A szanzavéra, vagy más néven anyósnyelv sötétebb szobákban is nagyon jól fejlődik, és a száraz levegő se okoz neki gondot. Locsolni csak óvatosan kell, nem igényel sok vizet. Elsősorban leveleivel díszítő szobanövény, de a kifejlett példányok finom illatú, fehér színű virágot is hoznak. A kifejlett növény magassága akár a 120 centimétert is elérheti.

Szobai futóka
Fotó: Forest and Kim Starr, Flickr

Gyorsan fejlődő kúszónövény, támrendszer segítségével akár egy egész falat is befuttathatsz vele. Jól viseli a fűtött szobák száraz klímáját. További pozitív tulajdonsága, hogy egyike a legjobban teljesítő levegőtisztító szobanövényeknek. Sokáig él, és az idők múlásával nemhogy veszít a szépségéből, hanem egyre mutatósabb és dúsabb lesz.

Szerző: Molnár Klaudia – Út a kerthez
Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top