Otthonok és Kertek

4 növény, melyekkel késő nyáron, kora ősszel is színes lesz a napos balkonod

Amikor nyár elején megtervezzük és megtöltjük növényekkel a balkonunkat, abban reménykedünk, hogy őszig díszítenek majd színes virágaikkal, de aztán jön a nagy csalódás… Sok növény rosszul viseli az órákig tartó tűző napsütést, nem beszélve a vízmentes napokról. Ha augusztusban a te erkélyed is már csak halvány mása nyár eleji pompájához képest, akkor itt az ideje, hogy újra élettel töltsd meg, hiszen a nyárnak koránt sincs vége!

Az alábbi növények jól bírják a forróságot is, de színes virágaik egészen a fagyok beálltáig nyílnak.

Záporvirág

Különös ismertetőjegye, hogy csak napsütésben nyitja ki szirmait. Napnyugta után vagy borús időben virágai zárva maradnak. Bár évelő növény, fagyérzékenysége miatt egynyáriként nevelik. Igényli a rendszeres öntözést, de a rövidebb ideig tartó aszályos időszakokat is átvészeli. Virágai feltűnő, nyári színekben pompáznak, lehetnek rózsaszínek, pirosak, sárgák vagy narancssárgák.

Verbéna

Apró, egyszínű vagy tarka virágai a növénynemesítők munkájának köszönhetően már igen sokféle színben megjelennek. Igényli a fényt és a meleget, ezért napsütésben fürdőző balkonokra kitűnő választás. Elnyílt virágait rendszeresen távolítsd el, így kora őszig hozza majd az újakat.

Japán varjúháj

Ez a növény nem csak nyár végén díszíti majd erkélyedet, hiszen örökzöld, ráadásul pozsgásként rendkívül jól bírja a szárazságot! Könnyen nevelhető. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne álljon a táljában a víz, mert az a növény gyors halálát okozhatja.
Ősz elején megjelenő rózsaszín virágai nagyon szép látványt nyújtanak kékeszöld leveleivel együtt.

Bársonyvirág

A bársonyvirág közismertebb neve büdöske. Népszerűségét elsősorban aromás illatú leveleinek köszönheti, amikkel elűzi a kártevő rovarokat. De nem csak ezért kedveljük!
További előnyös tulajdonsága, hogy ellenáll a betegségeknek, jól tűri a szárazságot. Ráadásul a sárga mindenféle árnyalatában megjelenő virágaival egészen a fagyokig díszít.

Szerző: Molnár Klaudia
Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top