Otthonok és Kertek

4 virág, ami nem hiányozhat őszi teraszodról!

Vége a nyárnak, jöhetnek az őszi virágok az erkélyre, teraszra, kertbe!

Nem kell lemondani ősszel sem a csodás virágokról! Gondozd őket szeretettel, hálásak lesznek: odaadó ápolással még két hónapig is eltarthat a virágpompa. Mutatjuk az  évszaknak megfelelő növényeket:

1. Árvácska

Az egyik legkedveltebb virágunk, csodás színekben fordul elő, gyönyörű szép. A kerti árvácska hosszabb ideig virágzik, és fagytűrőbb is, mint a korábban elterjedt vadárvácska. Így ez a faj csodásan díszíti az erkélyt ősszel és télen is.

2. Őszirózsa

Az apró őszirózsák már nyár végén kibontják szirmaikat, de októberben még javában pompáznak! Fehértől a rózsaszínen át a liláig kaphatóak, és mindenképp érdemes a teraszra kiültetni őket. Télen is frissen tartja virágait, – 4 fokig viseli a hideget.

3. Krizantém

A krizantém nagyon jó hidegtűrő növény. Színpompás virágaival az ősz jelképe. Az alacsonyabb krizantémfajták balkonládákban, virágládákban is csodálatosan megmaradnak.

4. Dália

Inkább nyárvégi virág, de akár október végéig is csodásan mutat az erkélyeden. Tehát még nem vagy lekésve róla. Szépségét vágott virágként is élvezheted.

Fotók: Pixabay

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top