Otthonok és Kertek

4+1 Húsvéti dekorációs tipp az ünnepi hangulatért

A húsvét talán a legvidámabb tavaszi ünnep, ami ürügyet ad arra, hogy pompás díszekbe öltöztesd otthonodat. Habár idén nem sokan járják majd a szomszédságot locsolkodás céljából, sokkal hangulatosabbá teheted húsvét hétvégéjét néhány mutatós, kreatív dísszel. Cikkünkben kifejezetten az asztalokra helyezhető dekorelemekről lesz szó, de persze vannak olyan díszek is közöttük, amik otthonod más részeit is csinosabbá tehetik. Kezdjük is!

1. Szerezz virágokat

Legyen szó szerényebb, vagy fényűzőbb összeállításokról, egy húsvéti dekorációból nem hiányozhatnak a virágok! Ezek lehetnek friss, vagy művirágok is, de a lényeg az, hogy színesebbé varázsold velük étkezőasztalodat, vagy bármelyik szobádat! A lila és fehér színek (némi zölddel kiegészítve) remekül passzolnak a húsvéthoz!

2. Alapozd meg összeállításodat

Mielőtt elhelyeznéd leglátványosabb díszedet az ebédlőasztalon (legyen az egy nagy cserépnyi virág, vagy valami más), fektess egy hosszú fadeszkát az asztalra hosszában, és takard le azt egy réteg zsákvászonnal. Ez egy természetes anyagú alapot kínál majd minden másnak, ami az asztalra kerül, nem csak kiemelve, hanem össze is fogva azokat.

3. Törekedj az egyszerűségre

Ahelyett, hogy teljesen új recepteket próbálnál ki, nézz inkább utána, hogy hogyan készíthetnéd el kedvenc húsvéti finomságaidat alternatív módszerekkel. Egy hagyományosan elkészített húsvéti ebéd már önmagában díszesebbé teszi az ebédlőasztalokat, némi extra vonással pedig igazán ünnepivé varázsolhatod velük ebédlődet. Mit szólnál néhány hímes tojásokkal húsvéti süteményhez?

4. Imitáld a természetet

Ha húsvét, akkor tojások, de nem kötelező hímesre pingálnod őket. Fogj néhány szivacs vagy karton tojást, és fesd be őket pasztellszínűre, apró foltokkal és pöttyökkel (mintha csak valódiak lennének). Ezeket aztán helyezd egy fából, gyapjúból és/vagy búzafűből készített fészekbe. Lényegében úgy készíthetsz magadnak tojásokkal teli fészket az asztalodra, hogy nem kell aggódnod semmilyen madaraktól elkapható betegség miatt! Persze ezek a tojások otthonodban itt-ott elhelyezve, vagy szimplán egy üvegtálban is remekül mutatnak!

5. Meglepetés zsákocskák

Ha szeretnéd meglepni húsvéti vendégeidet (vagy csak a szűk családot) néhány apró finomsággal, akkor rejtsd azokat kisebb zsákvászon-zsákokba, és kösd őket be húsvéti mintájú szalagokkal. Ezeket aztán elhelyezheted az ebédlőasztalra a megterített helyekre, vagy odaajándékozhatod őket azoknak, akiknek csak szeretnéd.

Forrás: Almaimotthona.hu

Képek: Pinterest

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top