Otthonok és Kertek

8 hiba, amit ne kövessünk el lakásfelújítás közben!

Egy lakás felújítása közben sok problémába ütközhetünk, 8 hiba melyekbe sokan beleesnek, ezek a buktatók gondos tervezéssel viszont elkerülhetőek.

1. Rosszul mértük fel a pénzügyi lehetőségeinket

Lakásfelújításba fogni csak akkor érdemes, ha a teljes költség rendelkezésünkre áll vagy nagyon biztosak vagyunk a közben befolyó összegek ütemezésében. Ha le kell állni a munkákkal mert éppen elfogyott a pénzünk, akkor csak tovább növeljük a felesleges kiadásainkat és az elvesztegetett idő is extra költséget jelenthet.

2. Nem határoztuk meg pontosan a felújítás mértékét és a felújítás munkáinak a komplexitását

Készítsünk pontos ütemtervet az összes elvégzendő munka komplexitásának a figyelembevételével – a költségvetés mellett a lakásfelújításra fordított idő kalkulációja is ugyanolyan fontos.

3. A színeket nem a legnagyobb körültekintéssel választottuk ki

Ugyanaz a szín sokféleképpen mutathat napszaktól, a környezet egyéb színeitől, a mesterséges világítástól függően. Mindig kérjünk mintákat és alaposan vizsgáljuk meg az adott színárnyalat viselkedését abban a környezetben, ahol alkalmazni fogjuk.

4. A kiválasztott anyagokat nem ismerjük eléggé

Az anyagok ismerete nem csak a tulajdonságaikban merül ki, fontos tudni az alkalmazásukhoz szükséges technológiákat és a szükséges egyéb anyagokat – csak így lehet pontos költségkalkulációt végezni.

5. Nem volt teljes körű a tervezés

Egy jól átgondolt tervezés rendkívül fontos, a funkcionális zónák és a bútorok helyével, minden igényt kielégítő világítási rendszerrel, otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök és okos megoldások vezetékeinek helyével, hatékony hűtési és fűtési rendszerrel – hosszan sorolhatnánk. Kérjük fel a megfelelő szakembereket a tervezésre és tanácsadásra – utólag már extra költségeink lesznek.

6. Rossz mérések

Ne csak a saját méréseink alapján rendeljünk, a munka elvégzésére felkért szakembernek fontos, hogy maga végezze el a méréseket és kalkulációkat.

7. Hibásan mértük fel a beszerzendő mennyiségeket

Mérjük fel a lehető legpontosabban a megvásárolandó szükséges anyagokat (burkolatok, festék, építőanyagok stb.), szerelvényeket, kiegészítőket, bútorokat – ha kevesebbet vettünk valamiből, kellemetlen extra kiadásaink lesznek, ha többet, akkor is borulhat a költségvetésünk.

8. Rosszul döntöttünk a kivitelező(k) kiválasztásánál

Csak ajánlás alapján semmiképpen sem válasszunk, nézzük meg a szakemberek már elvégzett munkáját és győződjünk meg a minőségről. Ha egy ajánlat olcsó, akkor fokozott óvatossággal ellenőrizzük le a benne foglalt összes munkafolyamatot, anyagot, költséget.

Forrás: lakbermagazin.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top