Otthonok és Kertek

8 tipp – hogyan alakíts ki tengerparti hangulatot otthonodban

Van valami különleges abban, amikor a talpad alatt érzed a homok simogatását, és a levegőben lévő sós víz illatát…

Alábbi tippek és trükkök segítségével könnyedén megvalósíthatod saját tengerparti hangulatod.

Mindazonáltal mindannyian tudjuk, hogy télen ez nem feltétlenül lehetséges. Ezért miért ne alakíthatnánk át otthonunkat álmaink oázisává a megfelelő mennyiségű dekorációval.

Legyen élénk

Az élénk színek használatának kulcsa a több színből álló színválaszték alkalmazása, így ezek együtt adják majd a kívánt hatást.

Az élénk színek a tengerparti dekoráció ikonikus elemei, életerőt adnak, felébresztik a teret, és segítenek abban, hogy az otthon egyfajta „nyaralás-szerű” érzést keltsen. Az élénk rózsaszínűektől kezdve, amelyek a hawaii homokban találhatók, a merész zöldektől, amelyek visszaverődnek a pálmafákról, és a gazdag kékektől, amelyek a gyönyörű vizes árnyalatokat hozzák.

Zöld növények

Egy másik kiváló tényező a növényekkel kapcsolatban, hogy segítenek megtisztítani a levegőt is, miközben gyönyörű zöld árnyalatokat adnak a térhez.

Mi lenne a tengerparti dekoráció egy kis zöld nélkül? A zöld fontos, bizonyítottan kiváló hangulatjavító. A merész hatás érdekében válassz nagyméretű zöld növényeket, amelyek már önmagukban is dekorálnak.

Neutrális színek

A pasztell és natúr színek árnyalatai szépséget hoznak, miközben egyszerűek és jól párosíthatók más színekkel is.

Egy teljesen fehér szoba a tengerpart közelében mindig fantasztikus ötlet, de annak érdekében, hogy ne tűnjön laposnak, más semleges színeket is hozzá kell adni, amelyek szépséget és textúrát visznek a térbe. Használd a homok, a barna, a bézs és a törtfehér árnyalatait.

Nyitott konyha/étkező

A nyitott vagy egybe érő helyiségek, mint például a konyha-nappali-étkező egyszerűbbé teszi a dolgunkat, hiszen ugyanazokkal az árnyalatokkal dolgozhatunk, amelyek az egész lakásban megtalálhatóak, így lesz egységes!

Keverd a mintákat

A minta az egyik legjobb módja annak, hogy dinamikát vigyünk a szobába. A kulcs viszont nem más mint, hogy egy színsémán belül maradjunk, de más-más mintákkal!

Veranda-erkély-terasz

A tengerparti otthonok egyik jellemzője, hogy van teraszuk. Legyen ez a pihenés helyszíne, kellemes bútorokkal és dekorációkkal!

Kényelmet a szabadban

Minél kényelmesebbnek érezzük, annál gyakrabban akarunk majd a szabadban ülni és élvezni a napsütést. Ezen kívül a tengerparti hangulat érdekében használj kék és piros árnyalatokat.

A hagyományos nyugágyak helyett válassz inkább egy kényelmes kanapét. Dobd fel párnákkal és egyéb a stílushoz illő dekorációval, egy lábtartónak mindenki biztosan örülne!

Mintás tapéta

A mintás tapéta használatával meghatározhatjuk az egész helyiség hangulatát, fő jelleme lesz a szobának!

Válassz egy színes darabot, amely illik hozzád, mégis tengerparti hangulatot érhetsz el vele!

Forrás: trendir.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top