Otthonok és Kertek

9 inspiráló tetőkert ötlet

Nincs is jobb egy tetőn tartott bulinál! Inspirálódj összeállításunkból.

A tetőterasz tökéletes hely arra, hogy a város forgalmas utcái fölött kialakíts egy kis saját oázist. A villásreggeliktől kezdve a grillezésen át a lusta vasárnap délutáni piknikekig, ha a városban élsz, és elég szerencsés vagy ahhoz, hogy legyen egy szabadtéri teraszod vagy tetőkerted, a nyár nagy részét itt fogod tölteni.

1 / 9

Az okos térkihasználás és a zöldellő növények privát oázissá varázsolja ezt a belvárosi teraszt. A tűzrakóhely biztosítja, hogy a tetőkert a hűvösebb hónapokon is használható legyen.

Fotó: Marnie Hawson | Design: Lisa Ellis

2 / 9

A modern növényzet és az éles vonalak kortárs vonzerőt kölcsönöznek ennek az Adam Robinson által tervezett tetőterasznak és kertnek. „A cél az volt, hogy kiegészítsük az építészetet, de egy kicsit lágyítsuk is, és az ingatlanhoz illesszük” – mondja Adam.

Fotó: Natalie Hunfalvay | Styling: Adam Robinson

3 / 9

Elegáns virágok, buxusgömbök és fák virítanak egy ápolt sövény mögött ezen az alsó-manhattani háztetőn. Mészkő burkolatok szegélyezik az osztott szintű elrendezést.

Fénykép, Tervező és kivitelező: Damien Harrison, Jacqueline Harrison és a Harrison Green csapata.

4 / 9

Adam karakteres növények választott ehhez a tetőkerthez, amelynek formái és textúrái változatosak, az anyósnyelvek merev kardjaitól a buja frangipaniig.

Fotó: Natalie Hunfalvay | Styling: Adam Robinson

5 / 9

Ez a tetőtéri udvar a hagyományos marokkói tetőterasz kortárs értelmezése. A fallal körülvett, de mennyezet nélküli teret úgy rendezték be, mint egy belső szobát, kárpitozott padokkal és cserepes növényekkel, fűszerkerttel és grillezővel.

Fénykép: Justin Alexander

6 / 9

Ezt a tetőkertet a szórakozáshoz és pihenéshez illő bútorokkal, színes kültéri dekorációval és strapabíró növényekkel rendezték be. Sydney városára nyíló kilátással ez a tetőterasz tökéletes helyszíne a nyárestéknek!

Fénykép: Maree Homer

7 / 9

Ha a hely engedi, egy tetőterasz tökéletes hely egy szabadtéri konyha vagy legalább egy grillsütő felállítására.

Fénykép: Maree Homer

8 / 9

Egy szabadtéri fürdőkád az igazi luxus, különösen, ha madártávlatból kilátás nyílik Sydney városának látképére.

Fénykép: Felix Forest | Kerttervezés: William Dangar

9 / 9

Töltsd meg a tetőteraszt minél több – különböző formájú, méretű és magasságú – növénnyel, hogy olyan érzést keltsen, mintha kert lenne. A növények segítenek a magánélet és az árnyék megteremtésében is, ha elég nagyok.

Fotó: N: Maree Homer

Forrás: homestolove.com.au

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top