Otthonok és Kertek

Függőszékek és függőágyak: több mint 50 példa

Mi lenne, ha függőágy lenne az erkélyen? Vagy talán egy lógós függőszék a nappaliban? Netán egy hintaszék a kertben? Miért ne! Inspiráló példákat mutatunk, melyek ideálisak vidéki és városi környezetbe egyaránt.

Nem mindenki vállalkozik arra, hogy otthon felfüggesszen egy függőszéket, vagy függőággyal díszítse fel a nappalit, ám megéri kockáztatni: egy ilyen pihenőhely igazi kedvencünkké válhat egy lakásban, egy vidéki ház erkélyén vagy teraszán. Mennyire kellemes lehet egy függőágyban heverészni egy könyvvel a kezünkben, vagy hintázni egy széken, miközben a városi panoráma tárul a szemünk elé! Ha úgy döntünk, hogy otthon felfüggesztünk egy függőszéket, ne feledjük előzetesen konzultálni a szakértőkkel, és olvassuk el a tervezők tanácsait ebben a témában. Kínálatunk pedig ösztönözni fog erre a lépésre!

Böngéssz és meríts ötleteket otthonodba galériánkban, felül +50 függőszéket, függőágyat találsz!

 

Hogyan kell akasztani egy függőágyat, függőszéket az erkélyre?

Ha egy függőágyat szeretnénk felakasztani az erkélyre, az első dolog, amit át kell gondolni, az erkély méretétől függően több lehetőséget is mérlegeljünk.

Függőágyszék: egyetlen horgonyra van felfüggesztve a mennyezetről, és ez a legkompaktabb lehetőség.

Ha a hely lehetővé teszi egy teljes értékű függőágy elhelyezését, akkor érdemes figyelembe venni, hogy a rögzítések közötti távolságnak legalább 2,5 méternek kell lennie, különben a függőágy túlságosan megereszkedik, és kényelmetlen lesz benne feküdni. Ha éppen ellenkezőleg, a rögzítések közötti távolság meghaladja a 2,5 métert, akkor a függőágy feszültségszintjét kötéllel, lánccal állíthatjuk be. Az egyetlen negatívum ebben az esetben az, hogy a kötelek elzárhatják a függőágy közelében lévő teljes teret.

függőágy

Használhatjuk mind az erkély átellenes falait, mind a szomszédos falakat, valamint az erkély fém kerítését, ha biztonságosan rögzítve van és elég magas. A falhoz történő rögzítéshez legalább 10 mm vastag és legalább 8 cm hosszú horgonyzócsavarokat kell használni, horgokkal vagy gyűrűkkel.

Az egyik legpraktikusabb, bár nem mindig könnyen megvalósítható alternatíva a függőágyak használata meglévő vázzal. Ez a kialakítás sokkal több helyet igényel, ugyanakkor méretüknek és az anyag megfelelő feszességének köszönhetően sokkal kényelmesebbek, mint a hagyományos akasztós modellek.

függőágy      függőágy

Manapság számos függőágy, függőszék elérhető különféle színekben és mintázatokban, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen környezethez vagy térhez megtaláljuk a megfelelő modellt. Az ágytakaró és párnák pedig nemcsak dekoratív elemek, hanem kényelmet is nyújtanak.

függőágy

Függőágyak és függőszékek: A pihenés új dimenziója

A függőágyak és függőszékek tökéletesek a kikapcsolódáshoz és a pihenéshez. A ringatózás nyugtató hatással van a testre és a lélekre, segít enyhíteni a stresszt és a szorongást. De ezen kívül rengeteg más előnyük is van:

Kényelmesek: A függőágyak és függőszékek puha, támasztó felületet biztosítanak, amely ideális a pihenéshez és a szundikáláshoz.
Hordozhatóak: A legtöbb függőágy és függőszék könnyű és kompakt, így könnyen magaddal viheted bárhová, a kertbe, a teraszra, a piknikre, sőt még kempingezni is.
Sokoldalúak: A függőágyak és függőszékek beltéren és kültéren is használhatók. Akaszthatod őket fára, állványra, vagy akár a mennyezetre is.
Stílusosak: A függőágyak és függőszékek széles választékban kaphatók, így biztosan találsz olyat, amelyik illik az ízlésedhez és a lakásod dekorációjához.

Hogyan kell feltenni a függőágyat vagy a függőszéket?

A függőágy vagy függőszék felakasztása meglehetősen egyszerű. A legtöbb esetben csak két pontra van szükség a rögzítéshez.

Kültéren: Válassz ki két erős fát, amelyek legalább 3 méterre vannak egymástól. Győződj meg róla, hogy az ágak elég vastagok ahhoz, hogy elbírják a súlyodat. Használj vastag kötelet vagy hevedert a függőágy vagy függőszék rögzítéséhez az ágakhoz.
Beltéren: A mennyezetnek erősnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja a függőágy vagy függőszék súlyát. Használj mennyezeti kampókat vagy horgonyokat a rögzítéshez.
Állványon: Ha nincs két megfelelő fa vagy mennyezet, akkor használhatsz függőágy- vagy függőszék-állványt is. Az állványok széles választékban kaphatók, így biztosan találsz olyat, amelyik illik a térbe és a költségvetésedbe.


Hova teheted a függőágyat vagy a függőszéket?

A függőágyak és függőszékek beltéren és kültéren is használhatók.

Kertben: A függőágy vagy függőszék tökéletes kiegészítője a kertnek. Akaszthatod egy fa alá, a teraszra, vagy akár a medence mellé is.
Nappaliban: A függőágy vagy függőszék hangulatos kiegészítője lehet a nappalidnak. Akaszthatod a sarokba, az ablak elé, vagy akár a kandalló mellé is.
Erkélyen: Ha van erkélyed, akkor ott is élvezheted a függőágy vagy függőszék nyújtotta kényelmet. Győződj meg róla, hogy a korlát elég erős ahhoz, hogy elbírja a súlyodat.

A függőágyak és függőszékek a pihenés és a kikapcsolódás oázisát teremtik meg. A ringatózás nyugtató hatással van a testre és a lélekre, segít enyhíteni a stresszt és a szorongást. A függőágyban vagy függőszékben fekve élvezheted a természet hangjait, olvashatsz egy könyvet, vagy csak egyszerűen pihenhetsz és kikapcsolódhatsz.

A függőágyak és függőszékek tökéletesek minden korosztály számára. A gyerekek imádni fognak benne hintázni, a felnőttek pedig élvezhetik a pihenést és a kikapcsolódást. Ha egy kis kényelmet és kikapcsolódást szeretnél vinni az életedbe, akkor szerezz be egy függőágyat.

Nézd meg a többi lakberendezési cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

Olvasni jó

Scroll to Top