Otthonok és Kertek

Érdekel egy erdei faház Hollandiában?

Egy minimalista faház. Egyedülálló vidéki menedékhely a Veluwei erdők közepén. Tarts velem és kukkantsunk be, milyen a pihenés magasan a fák között.

Egy varázslatos menedék a természet ölelésében

Képzeld el, hogy egy különleges erdei menedékben pihensz, magasan a fák koronái között, ahol a csend és a természet szépsége ölel körül, amint kinyitod a szemedet a reggeli madárcicsergésben.

Ez a varázslatos kis ház nemcsak egy egyszerű szállás, hanem egy valódi elvonlás helyszíne a Veluwe-i erdők szívében, ahol újra megtalálhatod önmagad és közelebb kerülhetsz szeretteidhez.

Egyedi élmény a fák között

Az erdei menedék alsó szintjéhez egy lenyűgöző, 7,5 méter magas csigalépcső vezet, amelyen felérve a teraszon találod magad. Innen pazar kilátás nyílik a környező erdőre. A terasz közvetlenül a nappali-konyhához csatlakozik, ahol modern felszereltség és kényelmes berendezések várnak rád.

Kényelem és fenntarthatóság

A nappali-konyha fölött az első emeleten található a fürdőszoba zuhannyal és WC-vel, míg a második emeleten, a ferde tető alatt, a hálószoba kapott helyet. Ez a természet ház 2023-ban épült, nagy gondossággal és szeretettel, fenntartható és magas minőségű anyagok felhasználásával. Az épületbe való bejutás teljesen érintésmentes: az érkezésed előtt néhány nappal megkapod a belépési kódot, így biztosítva a zavartalan érkezést.

A természet és az épített környezet harmóniája

A ház közvetlen szomszédok nélkül,  – 50 m-en belül nincs másik ház – az erdő mélyén helyezkedik el, része egy különleges projektnek, amelyet Arnhem városa indított különleges erdei menedékek fejlesztésére.

A projekt központi témája az “álcázás” volt, így a házat úgy tervezték, hogy észrevétlenül illeszkedjen a fák lombkoronájába. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik az Arnhem környéki vidékre, amely egyedülálló csendet és természeti szépséget kínál. 

Arnhem a Holland-síkságon, az Alsó-Rajna partján fekszik, Amsterdamtól kb. 80 km-re délkeletre.

Ideális elvonulás pároknak és családoknak

Ez az erdei menedék tökéletes visszavonulást kínál egy vagy két személy számára, de akár két gyermekkel is érkezhetsz, hiszen a ház egy nagy, négyfős ággyal rendelkezik, amelyet “madárfészekként” emlegetnek.

Talán a “legelrettentőbb” ebben a helyben, hogy ha nehézséget okoz számodra a lépcsőzés. A csigalépcső merdek és egyszerre egy ember számára használható, így nincs segítséged, ha nem bírsz felmenni. Ettől eltekintve megéri ez a kis mozgás, hiszen az erdei környezet és a tiszta levegő mellett a napi testedzést is biztosítja számodra. 

Fedezd fel a környéket

Az erdei ház környéke rengeteg felfedezni valót kínál. Élvezheted a közeli Park de Hoge Veluwe gyönyörű tájait, vagy ellátogathatsz az arnhemi belvárosba, ahol számos kulturális és szórakozási lehetőség vár. Legyen szó egy romantikus kiruccanásról vagy egy családi kalandról, ez a varázslatos erdei menedék biztosítja, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodj.

Az elrendezésről

A faház 3 szintes ugyan, de plusz két szintet csikgalépcsőn kell megtenned, hogy eljuss a teraszra, és beléphess a nappaliba. Itt találod a lakás központi, társasági életre alkalmas részét, ami egy konyhából és egy étkezőként funkcionáló konyhaszigetből áll. Az ablakok mellett egy puffszerű minikanapé kapott helyet, amire le lehet heveredni. 

Tévét ne keress, hiszen ez a hely az elvonulásról, az elcsendesedésről és a hétköznapokból való kiszakadásról szól. A bútorok rétegelt lemezből készültek, ami egy különleges hangulattal ruházza fel ezt a tipikusan skandináv berendezést. 

Zárt szekrényekben rejtettek el mindent a konyhában, így ha háztartási gépet keresel, azt is ezekben a szekrényekben találod meg.  A páraelszívó a főzőlapba van építve, így nem rontja a minimalista összképet. 

A második – pontosabban a talajszinttől számítva a 4. emeleten van a fürdőszoba, ami benyúlik a térbe, és így egy galériát hoz létre. Vagyis az alsó szintről fellátsz ennek a szintnek a mennyezetére, mert itt dupla belmagasság van. Ezzel érzékeltetik a teret, és akadályozzák meg, hogy alul, a nappaliban szűkösen érezd magad. 

Tovább haladva a lépcsőn feljutsz a tetőtérbe, ahol már csak az ágyak vannak, egy kis fotellel. Tárolóhely nincs, hacsak nem cipeled fel a bőröndödeta legfelső szintre, ahol néhány vállfa lóg az ingeknek. Már ha ingben akarsz lenni az erdőben. 

Szóval némi tárolóhely nem ártott volna, de a hollandok ezt is minimalistára vették. 

Neked hogy tetszik? Pihennél itt?

Ha még olvasnál kis lakásokról:

színek fiataloknak

Perfekcionizmus 86 nm-en – Könnyed színek fiataloknak

Amikor a szürke mellé bejönnek a színek Az elmúlt években gyakran találkozhattál szinte teljesen homogén színvilágú enteriőrökkel. Ezzel nincs is baj, a mai napig nagyon elegánsak ezek a lakások. Viszont a hétköznapi használat során ritkán maradnak meg ezek a homogén színek, és a szürke-bézs mellé bekerül egy kis vidám színkavalkád. Innentől kezdve pedig elvész az

Tovább olvasom »
kanapé mögött

15 szuper ötlet – Ha van egy rés a kanapé mögött

Ki mondta, hogy falra kell tolni a kanapét? Alapesetben, amikor berendezed a nappalidat, automatikusan valamelyik falra akarod tolni a kanapét. Ennek legtöbbször az az oka hogy túl kicsi a nappali és túl nagy a kanapé – ezért igyekszel a szoba közepén minél nagyobb helyet hagyni, hgy tágasnak érezhesd a nappalidat. Ezzel pedig azt éred el,

Tovább olvasom »

Nem mindennapi 2 szobás lakás

Mi a titka egy szépen berendezett otthonnak? A titok? A titok abban van, hogy át kell gondolni alaposan, hogy mit akarsz otthon csinálni. Minek kell helyet találni, mit akarsz megmutatni és mit akarsz elrejteni.  A funkciók kialakítása csak ezután kezdődhet. És ha így teszel, akkor létre tudsz hozni egy olyan teret, miben nemcsak te, hanem

Tovább olvasom »

Olvasni jó

Scroll to Top