Otthonok és Kertek

Tóra néző városi otthon: Dubaji luxusvilla modern köntösben

Egy 613 négyzetméteres dubai luxusvilla kapott új életet egy átfogó felújításnak köszönhetően, amelynek célja a modern, melegséggel és személyességgel teli tér kialakítása volt. A vásárlók egy olyan otthonról álmodoztak, amelyben hangulatosan érezhetik magukat családjukkal, vendégeiket kényelmesen fogadhatják, és eklektikus művészeti gyűjteményüket is méltóképpen bemutathatják.

Luxusvilla: A helyszín inspirációja

A tervezők már a projekt elején felismerték a villa kiváló elhelyezkedését és a tóra nyíló lélegzetelállító kilátást. Ezért a belső tér átalakításakor a fő szempont az volt, hogy minél jobban kihangsúlyozzák a természettel való szoros kapcsolatot.

Luxusvilla: Modern trópusi stílus

A felújított villa nyitott terű, modern trópusi stílusban ragyog. Brazíliából és Baliból származó növények, természetes anyagok és bútorok töltik meg a teret, amelyek kellemes hangulatot árasztanak. A nagy ablakok bőven engedik be a természetes fényt, és panoráma kilátást nyújtanak a tóra és a buja hátsó udvarra.

     

Luxusvilla: Részletgazdag belső terek

Omar Nakkash, a projekt vezető tervezője sokéves tapasztalatát kamatoztatta a belső terek aprólékos kidolgozásában. A bejárati ajtón belépve tágas, világos nappali tárul elénk, ahonnan lenyűgöző a kilátás a hátsó udvarra és a tóra. A világosszürke nagy formátumú csempék padlóburkolata egységes érzetet kölcsönöz a térnek, míg a félköríves minta elegáns ízt ad a belsőnek, és vintage Art Deco hangulatot idéz.

     

Luxusvilla: Különleges bútorok és műalkotások

A nappali központi eleme az aranybarna bőr Barcelona heverő, Ludwig Mies van der Rohe klasszikus 1930-as évekbeli darabja. A szoba túlsó végén található ülősarok egy nagy ablakra néz, és harmonikusan elrendezett brazil bútorokkal van berendezve. A falakat díszítő műalkotások között kiemelkedik egy bali művész absztrakt vegyes technikával készült festménye, valamint Pierre Frey indián portréi.

Luxusvilla: Étkező eklektikus hangulattal

Az étkezőt tolóajtó választja el a nappalitól. A nyolc férőhelyes étkezőasztalt nád- és diófa székekkel vették körül. Az olajbogyó díszítőfal szizál borítással Dann Foley szokatlan installációjának háttereként szolgál – egy tucat óriási repedt tojás, belül fényes arany felülettel. A meditáló figura, a faragott fa totemoszlop Brazíliából és a négy aranylevélből álló festmény sorozat teszi teljessé a tér művészi kialakítását.

Luxusvilla: Lépcsőház szoborszerű eleganciája

A lépcsőház a villa egyik legmeghatározóbb eleme. A texturált barna tapétával borított íves fal kiegészíti és kiemeli az eredeti ománi márványt a lépcsőkön. A vakító fehérre festett tömör beton korlát szoborszerűvé varázsolja a lépcsőt, utilitáriusból művészivé alakítja. A lépcső alatti teret diófa és nádfa szék, fekete dohányzóasztal és kézzel készített felhő alakú szőnyeg tölti ki.

Luxusvilla: Kültéri pihenés a tó partján

A stúdió a helyszín tájtervezésével is foglalkozott. A külterületet egy 4×8 méteres pergola borítja, gondosan válogatott kerti bútorokkal. Stefan De Winter Manutti számára készült kanapéja és fotelei szokatlan dizájnnal rendelkeznek: alumínium keretekre tekert kötélből készültek. Az asztal, amely köré a GamFratesi AIIR Dedon székei vannak felszerelve, nyolc személy elszállásolására alkalmas. Trópusi hangulatot varázsol a medence, amely mintha egybeolvadna a tóval, a pázsitokkal, pálmafákkal, cserjékkel és két kényelmes, egzotikus fák árnyékában megbúvó napozóággyal.

     

Nézd meg a többi  lakásbemutató cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!
Oszd meg!

Olvasni jó

Scroll to Top