Otthonok és Kertek

Olasz sportolók rezidenciája a párizsi olimpián

A 2024-es párizsi olimpia különleges színfoltja a Casa Italia, az olasz sportolók rezidenciája.

Ez a hely nem csupán szállásként szolgál, hanem egy olyan központ, amely az olasz kultúra és a francia vendégszeretet találkozási pontja. A Casa Italia a két ország közötti szoros kapcsolatok szimbólumává vált, különös hangsúlyt fektetve a testvériség fogalmára, amely tökéletesen illeszkedik az olimpiai eszmeiséghez.

A Casa Italia a 2024-es párizsi olimpián nemcsak az olasz sportolók otthona, hanem egy olyan hely, amely az olasz és a francia kultúra legjavát ötvözi.

Az Ensemble: Harmónia és divat

Az olasz sportolók otthona az “Ensemble” nevet kapta, utalva a harmónia és az összhang fogalmára. Ez a név nem véletlen, hiszen a Casa Italia tervezői igyekeztek olyan teret létrehozni, amelyben az olasz és a francia kultúra legjellemzőbb elemei találkoznak. A divat és a zene, mint a két ország kulturális identitásának fontos részét képező elemek, szintén megjelenést nyertek a rezidenciában. A projekt hivatalos partnere, az Edra márka exkluzív bútoraival teszik még különlegesebbé ezt a helyet.

     

A Le Pre Catelan pavilon: Egy érzelmes utazás

A Le Pre Catelan pavilon egy olyan tér, amely érzelmes útra hívja a látogatókat. A világos terek és a gondosan megválasztott bútorok, művészeti alkotások és építészeti megoldások olyan környezetet teremtenek, amelyben a fény, a forma és az anyag egymással párbeszédbe lép. A társalgóban például a hófehér Cipria kanapé, amely a Campana fivérek alkotása, az égbolt fogalmát jeleníti meg, utalva az olimpikonok hőstetteire.

   

 

párizsi olimpia

Művészet és kultúra a Casa Italiában

A Casa Italia termeit számos különleges tárgy díszíti, köztük Francesco Binfare tervezte szoborszerű kanapék is. Ezek az alkotások, valamint a Stalker csoport és a római kurd menekültközösség együttműködésében létrejött Tappeto Volante alatti galéria, a keleti utazások által ihletett művészetet ünneplik. A 41 472 kenderkötélből álló, rézelemeket tartalmazó alkotás a Palermói Palatinus-kápolna mennyezetének háromdimenziós muqarnáit idézi, így a Casa Italia egyben a különböző kultúrák közötti párbeszéd színhelye is.

Nézd meg a többi Design cikkünket!

További inspirációkért lapozz bele INGYENES e-magazinjainkban!

Kövess minket Facebook-onInstagram-on és TikTok-on!

Olvasni jó

Scroll to Top