Otthonok és Kertek

A fa látványa tartóssággal kombinálva

Ezt ajánljuk mindenkinek, aki mindig szeretett volna fa burkolatú házban lakni, de a gyakori karbantartás szükségessége miatt ettől visszarettent. Többé ne tegye! Mutatjuk!

Sokan nem szeretik „az olyan, de mégsem az” anyagokat. Jogosan, hiszen azok hasonlatossága gyakran gyengébb minőséggel jár. De nem ebben az esetben, amikor a fa megtévesztő látványát kínálja a környezetbarát alapanyagú, tartós és gyakorlatilag karbantartásmentes szálcement burkolat, a Cedral.

Megtévesztésig hasonlít fára, mégsem az. Akár műemléki környezetben álló, klasszikus látványú épületek, vagy modern házak homlokzatát is boríthatja teljesen, vagy részben, esetleg díszítő elemként – egy biztos, szépségével könnyen hívja fel magára a figyelmet. És csak az veszi észre, hogy nem valódi fáról van szó, aki egészen közelről szemléli. A tulajdonosnak azonban komoly előnyt jelent, hogy a természetes fa 3-5 évente szükséges felületkezelésével szemben, itt az esztétikus látványért cserébe még karbantartani sem kell.

Szépség és tartósság egyben – ez a Cedral, a modern, eredeti faanyaghoz megszólalásig hasonlító, természetes alapanyagokból készülő famintázatú szálcement burkolati lap.

 

Ne aggódj, nem kelt „mű” hatást!

…. és még egy sor előnye is van a szálcement lapoknak a fával szemben! Nem reped, nem korhad, nem vetemedik, sőt, nem is éghető anyag, ezáltal nem csak esztétikailag képes lenyűgözni, de védi lakói életét, vagyontárgyait. Nem szükséges karbantartása, felületkezelése évtizedeken keresztül, mindez anélkül, hogy a burkolóanyag mű-hatást keltene. A Cedral aprólékos mintázatú falapjai is természetes látványt nyújtanak.

Vízszintesen vagy függőlegesen, ott ahol amúgyis fa lenne

A klasszikus fa-hatású burkoló lapok vízszintesen felrakva – ahogy a felsők az alsókra lapolódnak – kiválóan hozzák a természetes faanyag látványát. Izgalmas homlokzati elrendezést kapunk, ha függőlegesen elrendezést választjuk, ahol minden második lap a síkból kiemelkedik.

A Cedral természetes fához megtévesztésig hasonlító szálcement burkolóanyagainak sokoldalúságát szolgálja az egyszerű formálhatóság, aminek szinte csak a fantázia szab határt. Alkalmazható ereszburkolatként, orom és széldeszkázatként: amennyiben az épület vakolt – abban az esetben is van egy része, amely fából készül – vagy akár dekorelemként is kifejezetten mutatós. A homlokzat megjelenése testre szabható a natúr, teltebb, vagy pasztellszínekkel, de ha a napjainkban nagyon trendi szürke árnyalatok közül válogatna, az se probléma. Kombinálhatjuk mindezt homogén lapokat, így újabb látványvariációk születhetnek.

Lássuk a típusokat!

Cedral Click

A fa mintázatú, lambéria hatású Cedral Click könnyen szerelhető és praktikus, így érdemes akár teljes homlokzat burkolásánál alkalmazni. Fa mintázatú, sima felülete könnyen és pontosan idézi a modern, minimalista, sávos faburkolat hatását.

Famintás Cedral

A cédrus erezetére megszólalásig hasonlító Cedral lapok 3D nyomott felülete karbantartás nélkül hozza a valódi fa látványát.

Sima felületű Cedral

Egy burkolat, amelyet a napsugarak keltenek életre: ilyenek a sima felületű, Cedral lapok, amelyek a minimalista elképzeléseknek is tökéletesen eleget tesznek. Felületét tekintve „mű” burkolat hatását közelről sem kelti, hiszen mégsem teljesen mondható homogénnek.

Burkolat rögzítése és más szolgáltatások

Az Eternit kínálatában megtalálható Cedral burkolati lapok Magyarországon kizárólag a CRLT Solution kínálatában érhetők el. A könnyen szerelhető, vékony homlokzatburkolati rendszerhez burkolattartó vázszerkezet is szükséges, amelyet a forgalmazó egykézből kínál a vásárlóknak, ahol a megfelelő rögzítő anyagok és kiegészítők, a burkolattal azonos színben rendelkezésre álló profilok széles skálája egyidejűleg beszerezhető. Logisztikai- és veszélyes hulladék elszállításával lesz teljes a szolgáltatási paletta.

www.crlt-solution.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top