Otthonok és Kertek

A fenyőbútor örök érték: Válassz időtálló bútorokat valódi fából!

Amikor a bútorvásárláson gondolkodunk, a legtöbben nem csak 3-4 évre szeretnénk bútorokat választani. Inkább 1-2 évtizedre tervezünk, de akár arra is gondolhatunk, hogy jó lenne, ha a választott bútorok még a gyerekeinket, unokáinkat is kiszolgálnák. Ezért lehet a fenyőbútor ideális választás.

A tömörfa bútoroknak megvan az az előnyük, hogy hosszabb távon sem veszítenek az értékükből. A lapraszerelt, bútorlapokból készülő bútorokhoz képest ugyan magasabb az áruk, de cserébe általában tartósabbak és stabilabbak is.

A fa egy kemény, élő, természetes, kis mértékben változó alapanyag – a belőle készült bútorok a megfelelő felületkezelés és megfelelő használati körülmények mellett akár több generációt kiszolgálhatnak.

A fa bútorok közül a legkedveltebbek a fenyőbútorok, melyek továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. A fenyőfa egy jól megmunkálható és igen csak tartós alapanyag, így készíthető belőle pl. ágy, ruhásszekrény, előszobafal, komód, polcos vagy vitrines szekrény a nappaliba. Persze gyerekszobákba is sokan választják a praktikus fenyőbútorokat, pl. az emeletes ágyakat, vagy galériás ágyakat.

A veszprémi Fa-Centrum bútoráruházban kapható fenyőbútorok nagy többsége Magyarországon készül, borovi fenyőből.

Az Etsberger fenyőbútorok jellemzője, hogy környezetbarát gyártási technológiával készülnek, számtalan választható pácolt és festett színben, kiváló minőségben. A bútorok készítéséhez szükséges alapanyag többnyire Skandináviából, de minden esetben fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

Tehát a fenyőbútor nem csak „fenyő színű” lehet! Hanem sokféle más, festett vagy pácolt színben rendelhetőek meg a Fa-Centrum lakberendezési áruház fenyőbútorai. Így akár egy modernebb enteriőrbe is nyugodtan tervezhetünk fenyőbútorokat, hiszen lehetőség van különféle színekre festett fenyőbútorokat megrendelni. A Szilaj fenyőbútor-család pl. jól mutathat egy hagyományos, vagy egy modernebb stílusú enteriőrben is.

A legtöbben még mindig a természetes, natúr színű, lakkal fedett bútorokat választják, de egy új fenyő szekrény, komód vagy íróasztal ma már lehet pl. fehér, szürke, csokibarna, cseresznye, antikolt vagy dió színű is. Sőt, piros, kék, sárga, zöld, rózsaszín bútorokat is választhatunk, ha pl. a gyerekszobát szeretnénk egy kicsit feldobni merész vagy élénk színekkel.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top