Otthonok és Kertek

A fű vágásában és a gyep gondozásában egyaránt verhetetlenek a HECHT fűnyírók

A fűnyírás olyan kerti munka, amit csak addig találunk nehéznek, amíg nincs megfelelő fűnyírónk. Márpedig, ahogy a természet újult erőre kap és az egész kert burjánzani kezd, egy fűnyíró kelleni fog. Az éves „ki nő magasabbra” versenyt mesterségesen kell visszavágni, ha egyenletes, dús és szép pázsitot szeretnénk! Ebben lesz segítségünkre a HECHT gépcsalád.

Miért érdemes HECHT fűnyírót vásárolni?
A HECHT fűnyírók típusainak spektruma igen széles, a házkörüli magán- és kommunális célokig bármilyen feladatra találunk közöttük tökéletes eszközt.
Míg egyes fűnyírók speciális erőssége kifejezetten a gyors és praktikus, mindennapos házkörüli pázsitgondozás vagy a hétről-hétre szárba-szökő, magas fű vágása, addig vannak, amelyek leginkább szélsőséges terepviszonyok között végeznek minőségi munkát, mi több, akár az elvadult bokrok vékony ágaival is megbirkóznak.

A fű hatékony vágására és egyben a gyep optimális gondozására kevés fűnyíró alkalmas
Vannak szempontok, amelyek világosan meghatározzák azt, hogy milyen típusú, méretű, teljesítményű, vágásterjedelmű fűnyírók között érdemes keresgélnie.
A felhasználási terület felszíni és zöld-adottságai tovább pontosíthatják azt, hogy milyen fűnyíróra is van valójában szüksége.

Érdemes ezért még a vásárlás előtt átgondolnia azt, hogy:
1. Köves a talaj vagy általános ott, ahol elsődlegesen használni fogja a fűnyírót?
2. Van-e lehetőség áramvételezésre a készülék folyamatos működtetésére az egész területre kiterjedően, vagy elsődlegesen benzinmotoros gép üzemeltetésében kell gondolkodnia?
3. Mekkora helykapacitással rendelkezik a fűnyíró helyszíni tárolására vagy annak szállítására?
4. Mi a célja; esztétikus pázsitgondozás, vagy egyszerű, karbantartó fűnyírás, tereprendezés?
5. Mindennapos, vagy alkalmankénti munkálatokra keresne gyepkarbantartó társat magának?

Alkalmankénti fűnyírással is optimálisan tarthatja karban a hétvégi háza körüli füvet
Amennyiben hétvégi háza körüli alkalmankénti „ráncba szedő” munkákhoz keres olyan egyszerű kezelésű, kompakt méretű fűnyírót, amely egy kisebb kerti tárolóban is kényelmesen elfér, és ha arra van szükség, akkor az autó csomagterében is könnyedén szállítható, akkor a HECHT 1233 elektromos fűnyírót ajánljuk.

Ennek az 1200W teljesítményű fűnyírónak ugyanis, amely alig 7,1 kg, a fogantyúja egy egyszerű mozdulattal összecsukható. Forgó késének munkaszélessége 33 cm, amellyel Ön hétvégéről-hétvégére 30-60 mm között állítható vágási tartományban nyírhatja tökéletesre a füvet a kocsibeállón, a napozóteraszon és a ház előtt egyaránt.

Fogantyúval ellátott, tartós műanyagból készült, strapabíró, 30 literes kosara gondoskodik a fű szisztematikus összegyűjtéséről valamint a levágott fű könnyű kiszórásáról.

Ezekkel a HECHT fűnyírókkal a magas fűből is néhány hét alatt pázsitot varázsolhat
HECHT 5533 SW 5 in 1 benzinmotoros, 3 kerekű, önjáró fűnyíró 2,5 LE teljesítményével, 46 cm-es, méretes munkaszélességű késeivel és 25-75mm között hét pozícióban is állítható vágási magasságával egy mindenre kész segítő társ, amellyel Ön is könnyen varázsolhat a fűből pázsitot.

Munkavégzés közben a fűnyíró 3 mobilis kereke, amely minden terepen érintkezik a földdel, lehetővé teszi a fix tereptárgyak stabil, de könnyed, vagy igény szerint kisívű kikerülését. Súlypontja alacsonyan, a hátsó kerekek előtt van, súlya egyenletesen elosztása miatt munka közbeni „terelgetése” szinte gyerekjátéknak mondható.

A mulcsozó ék behelyezésével a levágott fű finom darabokra vágva hull ki a szálak közzé, a talaj így több nedvességet képes megtartani és lebomlása során a növekvő, egészséges gyep természetes táplálására fordítható.

Az 1800W teljesítményű, népszerű HECHT 1846 elektromos fűnyíró könnyedén megbirkózik a magas fű vágásával is, vágási magassága ugyanis egy, a fűnyíró hátán elhelyezett erős kar segítségével központilag állítható, 25-75 mm vágástartományon belül.

Ezzel a fűnyíróval olyan tökéletes gyepet varázsolhat hatalmas, akár 1000nm-en füvesített telkén, hogy a környék minden kertmegszállottja irigyelni fogja annak egyenletes vágásfelszínét. Mi több, a hét állásban is állítható vágásmagasságnak köszönhetően akár hétről hétre más és más vágásmintázattal láthatja el parkosított kertjének pázsitját.

Mechanikus telítettségjelzővel felszerelt gyűjtőkosara 60 literes így akár egy csapásra, ürítésre elpazarolt, felesleges szünetek nélkül, gyorsan elvégezheti kertjén az akár mindennapos, karbantartó nyírást.

A HECHT 1846 vázkialakításából adódóan, valamint praktikus EDGE CUTTING funkciója miatt, mind a bokrok, mind az ágyások, fák és gyepek szegélyei mentén könnyen elfér, használatával így akár időt is megtakaríthat, hiszen nem kell ugyanazon a nyomvonalon többször is áthaladnia.

Ha ezt a fűnyírót használja, biztosan nem lesz szüksége a falak és kerítések mellett utólagos, időigényes fűszegélynyírózásra.

A HECHT 1846 egy speciális mulcsozó fűnyíró így vágás közben, ennek a funkciónak a használatakor az apróra darabolt fű nem a gyűjtőkosárba vándorol, hanem leesik a pázsit szálak közzé, és ott természetes trágyaként, annak gyökereit táplálva segíti elő azt, hogy mindig az Ön pázsitja legyen zöldebb, ne a szomszédé.

www.emaki.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top