Otthonok és Kertek

A hagyomány és modernitás találkozása – egy 182 négyzetméteres történelmi ház átalakítása

A varázslatos Milánó szívében található ez a különleges gyöngyszem, egy 182 négyzetméteres történelmi ház, mely büszkén viseli klasszikus jellegét, miközben a múlt és a jelen izgalmas keverékét kínálja. A modern bútorok és az újragondolt klasszikus dizájn harmonikus összhangban van a vintage stílusú elemekkel, ezzel páratlan eleganciát kölcsönözve ennek a csodálatos otthonnak.

Az eredmény egy elegáns és kifinomult környezet, ahol a semleges színek és a meleg tónusú természetes anyagok használatával barátságos és pihentető tér jön létre, amely ideális elmenekülni egy olyan nagyváros őrületétől, mint Milánó.  A projekt koncepciójának másik kulcsfontosságú pontja az élénk, de telítetlen színek használata, amely személyességet ad a térnek.

ÉTKEZŐ

A nappali egy nagy nyitott tér, amely magában foglalja a konyha melletti étkezőt is. A falak festett galamb – szürke, világos színű, hogy egyidejűleg nyugalmat és eleganciát adjon a helyiségnek. A márvány kandalló előtt a bútorok körkörös elrendezése, fotelekkel, kanapéval és központi asztallal olyan hangulatos környezetet teremt, amely kiemeli a nappali csillárját. A berendezési tárgyak egyszerűek és érzékiek, és az ablakokon keresztül beáramló természetes fény érdekes fény-árnyékjátékot teremt. A színhasználat, a kanapé zöld érintése és a nappali bejárata melletti két fotel között lévő dohányzóasztal márványszemcséjének sötétvöröse eleganciát ad a kompozíciónak. A modern, márvány étkezőasztal kör alakú, tökéletesen kommunikál a bőr székekkel és a vintage falilámpával.

KONYHA

A konyha elrendezése modern és funkcionális. A semleges színek megválasztása és a fa természetes tölgy kivitelben történő használata meleg és pihentető környezetet teremt, amelyet a Calacatta arany márvány használata tesz elegánssá, jól látható erezetű, ellentétben a környező világos tónusokkal. Ez a kompozíció tökéletesen illeszkedik a meglévő kontextusba, a padló- és a mennyezeti mintával.

HÁLÓSZOBA

A hálószoba modern és egyszerű, mégis letisztult eleganciát sugároz, a világos színpaletta és az újragondolt klasszikus stílusú fejtámla tökéletes harmóniát teremt, és a nappali foteljeire emlékeztető megjelenésével emeli az enteriőr színvonalát. A bútordizájn területén gyakran meglepő és innovatív megoldásokkal találkozhatunk, melyek nem csak praktikusak, hanem esztétikai értéket is képviselnek. Ebben a környezetben erősíti meg különleges jellegét a Louis Vuitton ládák újszerű felhasználása, melyek éjjeliszekrényként funkcionálnak és vintage hangulatot árasztanak.

Tervező: Elisa Goin – Goin & Yoon Építész iroda

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top