Otthonok és Kertek

A hétköznapi luxus?

– azaz a nyitott kérdés a kaputechnikában

Napjainkban már alapvető háztartási berendezés és nem egy elérhetetlen luxus kiegészítő, hogy kertkapunkat, garázskapunkat motor működtesse.
Alapvető rendeltetése, hogy nyissa és zárja az automatizált kapunkat és természetesen tegye ezt hibátlanul akár télen, nyáron, esőben vagy hóban. Nyújtson kényelmet, biztonságot.
De lehet-e egyszerre megbízható, korszerű, biztonságos és akár dizájnos forma, amely megkönnyíti a kapkodó reggeli indulást és a késő esti hazaérkezést. Cikkünk a megfelelő termék kiválasztásához ad ötleteket és tanácsokat, hogy megbízható hétköznapi, de minden igényt kielégítő terméket választhassunk.

Amennyiben automatizálni szeretnénk, kertkapunkat ellenőriznünk kell, hogy a kapu szerkezete alkalmas-e arra, hogy egy erőt továbbadó berendezés, azaz a kapumotor által kifejtett tolóerőt biztonsággal és tartósan elviselje. Számolnunk kell azzal, hogy amennyiben a kapunk nem alkalmas a motorral történő meghajtásra, mind a szerkezet, mind az automatika élettartama lerövidül, de akár baleset is bekövetkezhet. Ezért javasoljuk, hogy a kapu szerkezetének kialakítását, illetve az automatika felszerelését és beüzemelését is bízzuk szakemberre. Olyan beüzemelőkre, telepítőkre, akiket a forgalmazók hivatalosan ajánlanak, hogy a garanciális és egyéb kérdésekben ne okozhasson a jövőben ez kellemetlenséget.

A megfelelő automatika kiválasztása történhet a kapu súlya, a felületmérete, a napi nyitó ciklusszám és a földrajzi adottságok alapján. Fontos, hogy minden jellemzőt vegyünk figyelembe, mert, ha alul méretezzük a motort az, az élettartamán ronthat, és sok bosszúságot okozhat. Válasszunk a megbízható márkákból, mert ezek forgalmazói kialakult szervizhálózattal és viszonteladói bázissal rendelkezek. A Bft magyarországi képviselete (alábbiakban) megfelelő tapasztalattal és kínálattal rendelkezik ahhoz, hogy minden igényt kielégítő megoldást kínáljon ügyfeleinek. Termékpalettáján az egyszerűbb megoldásoktól, a legkorszerűbb, de koránt sem megfizethetetlen alkalmazásig minden megtalálható.

A legmegbízhatóbb, tartós Bft motorokat korszerű, a Bft által fejlesztett vezérlések egészítik ki, így lehetőséget adva az alábbi kényelmi vagy biztonsági funkciókra:
Intelligens akadályészlelés: természetesen a fotocella, amely alapvető biztonságot nyújt kihagyhatatlan biztonsági elem egy automatizált kapu üzemeltetésekor, de a Bft többet nyújt. Ennek a kiegészítő funkciónak a szerepe, hogy amennyiben a kapu útvonalába kerül egy olyan tárgy, vagy személy, amely a fotocella látókörébe nem esik, a nyomatékérzékelő a másodperc tört része alatt megállítja a kapu mozgását. Természetesen a Bft D-Track rendszere mindezt, a szerkezet mechanikai jellemzőinek változásával együtt képes végrehajtani.
Kiskapu és automata visszazárás funkció: a Bft termékei lehetőséget adnak, hogy kapunkat csak részlegesen is nyitni tudjuk, amennyiben nem szeretnénk, a teljes nyitó-záró ciklust végrehajtani pl. gyalog megyünk be, illetve parancs nélkül visszazáródjon a kapu miután áthaladtunk azon, az ügyfél kérésének megfelelő beállítások alapján.
Bft GSM modul: a kiegészítő egy GSM alapú, helytől független, zárt és biztonságos rendszerű kapunyitási lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy mobiltelefonunkkal kapunkat nyithassuk, illetve zárhassuk anélkül, hogy helyszínen tartózkodnánk.

Bft Blue Entry: okostelefon alkalmazás, amely a telefonunkra letöltött ingyenes alkalmazás és a Bluetooth segítségével okostelefonunkat távirányítóvá alakítja, vagy akár láthatatlan automatikus jeladóvá, mindezt a Bluetooth biztonsági rendszerében. (a rendszer alkalmazási feltételeiről érdeklődjön)  

Thea Uni: 24V-os integrált Led villogóval ellátott szinkronizált fotocellapár, melynek alkalmazásával még biztonságosabbá válik a kapun át történő közlekedés, hiszen működés közben a Led villogó folyamatos visszajelzést ad az áthaladóknak. Legnagyobb előnye, hogy más gyártók termékeihez is könnyen telepíthető.

A fenti rendszerekről érdeklődjön a Bft kapuautomatikai termékek magyarországi forgalmazójánál:

Roll-N Ipari Kerekek Kft.
1037 Budapest, Hunor utca 44-46.
Telefon: (06) 1 453-0169
www.bftmotor.hu ;   www.roll-n.hu
info@bftmotor.hu
info@roll-n.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top