Otthonok és Kertek

A HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ RENDSZER:

A hővisszanyerős szellőztető készülékek a legenergiatakarékosabb és leghatékonyabb szellőztetési megoldást kínálják lakások és családi házak (egyes modellek az ún. nem lakossági vagy ipari környezetben is) esetén. Alkalmazásukkal állandó, magas oxigéntartamú friss levegőt, penész és egyéb szennyezőanyagoktól mentes környezetet lehet kialakítani, alacsonyabb fűtési (nyári időszakban hűtési) költségek mellett.

A készülékben megtalálható ventilátorok gondoskodnak az adott épületben elhasználódott levegő elszívásáról, valamint a frisslevegő pótlásáról a készülékhez csatlakozó csőrendszer segítségével. Az elhasznált levegő és a friss levegő egymás- sal közvetlenül nem érintkezik, ugyanakkor a készülék hőcserélője közvetítő elemként lehetővé teszi azt, hogy a magasabb energiatartamú levegő átadja a hőenergiáját az alacsonyabb energiatartamú (alacsonyabb hőmérsékletű) közegnek. Ennek köszönhetően télen a kültéri hőmérsékletnél melegebb, nyáron hűvösebb friss levegő áramolhat be az épületbe.

A HŐVISSZANYERŐ FUNKCIÓVAL RENDELKEZŐ SZELLŐZTETŐ KÉSZÜLÉKEK ELŐNYEI:

Egészség és higénia:

 • folyamatos és önműködő légcsere
 • az egyes egészségre ártalmas “szennyező” anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban. kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.);
 • alacsony szinten tartható radon koncentráció,
 • megakadályozható a penészképződés;
 • az optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet.

Komfort:

 • huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás;
 • megfelelő páratartalom;
 • szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér;
 • alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint;
 • kellemetlen szagoktól mentes környezet;
 • önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés.
 • a legmagasabb energiahatékonyságú épület és lakásszellőztetéshez, A vagy A+ energiabesorolással.

Megtakarítások:

 • energiamegtakarítás az alacsony teljesítményfelvételű ventilátorokkal szerelt kivitelnek köszönhetően;
 • hővisszanyerés és energiamegtakarítás elsősorban a fűtési idényben (téli időszakban), de a nyári időszakban is alacsonyabb szinten tarthatóak a és hűtéssel járó költségek;
 • környezetbarát szellőztetés, rendkívül alacsony környezetterhelés;
 • alacsonyabb költségek mellett tervezhető és üzemeltethető fűtési rendszer;
 • új építésű házak esetén a magasabb nedvességtartamú falak gyorsabban száradnak, nem alakul ki penészesedés;
 • egyes esetekben adójóváírások és kedvezőbb biztosítási feltételek érhetőek el a helyi (pl. önkormányzati) szabályozásoknak megfelelően.

EGYHELYISÉGES (DECENTRALIZÁLT) SZELLŐZTETŐ RENDSZER:

Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének megvalósítani la- kásuk egyes helyiségeiben (nappaliban, hálószóbában, gyermekszobában, dolgozószobában), de mindezt alacsony költsé- gek, és komplett légtechnikai tervezés és csőrendszer telepítése nélkül kívánják megoldani.

Az Aerauliqa és a Falmec kínálatában megtalálható egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülékek telepítése nem igényel speciális csőrendszer kialakítását. Telepítése egyszerű, rövid idő alatt, alacsony költségek mellett megvalósítható, ugyanakkor egy készülék csak egy helyiség szellőztetésére alkalmas. Ezt a megoldást választva több készülékre is szükség lehet egy lakáson vagy épületen belül.

KÍNÁLATUNKBÓL A FALMEC BRIO – E.ION® TECHNOLÓGIÁVAL (IONIZÁTORRAL) RENDELKEZŐ CSALÁDOT EMELNÉM KI.

“A” energiahatékonysági osztályú, egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető, beépített E.ion® rendszerű bipoláris ionizációs légtisztítóval, dekoratív üveg előlappal, állítható fényerejű LED világítással, beépített hőmérséklet-, pára- és VOC érzékelővel, állítható méretű (320-500 mm) fali átvezető elemmel, kilépő oldali védőráccsal..

A FALMEC kínálatában megtalálható egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülék beépített E.ion® rendszerű bipoláris ionizációs légtisztítóval, hőmérséklet-, pára- és VOC érzékelővel rendelkezik.

A standard fali ventilátorokhoz hasonló egyszerű telepíthetőség jellemzi, új- és hagyományos építésű épületek esetében, akár utólag is telepíthető. A szellőztetni kívánt helyiségben elhelyezett készülék szabályzása a tartozékként hozzáadott távirányító segítségével történhet, így nincs szükség külön kapcsoló telepítésére.

Importőr:

Multikomplex Budapest Kft.

e-mail: info@multikomplex.hu

Elérhetőségek:

Bemutatóterem: 1211 Budapest, Mansfeld Péter utca 27.

nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8 – 16 óra között

tel: 06 1 420 73 83 / 112 mellék

Weboldalak:

www.multikomplex.hu

www.aerauliqa.hu

www.ventilatorok.hu

e-mail: info@ventilatorok.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top