Otthonok és Kertek

A kert ékköve

Lassan, de biztosan közeleg a jó idő, ezzel együtt pedig megkezdődik az élet a ház körül. A hőmérő higanyszálának hétről-hétre történő emelkedésével nem csak a növények élednek fel, de nekünk embereknek is sokkal jobb kedvünk támad.

Ahogy az idő egyre jobb lesz, mindegyre csak arra tudunk gondolni, hogy milyen jó lenne megmártózni a hűs vízben. Sajnos, amire elérkezik ez az időpont, már minden fürdőző dugig megtelt, a Balatonparton egy talpalatnyi szabad hely sem maradt, mi pedig hoppon maradunk.
„Milyen jól jönne most egy kerti medence!” – álmodoznak ilyenkor sokan. Ám, a legtöbben nem is gondolják, hogy egy saját kerti medence manapság már nem csak álom csupán.
Hála a medencés piac fejlődésének, mostanra már viszonylag kedvező áron hozzá tudunk jutni egy szép és tartós medencéhez. A beruházás még kedvezőbbnek tűnhet, ha ismerjük azokat a pozitívumokat, melyeket egy medence nyújthat nekünk és a családunknak.

A hazánkban piacvezetőnek számító, műanyag medencéket gyártó Polimedence munkatársát kérdeztük arról, hogy milyen előnnyel bír egy családi medence?
Ugorjunk hát fejest az összefoglalójába..


 
Vízparti ejtőzés egy karnyújtásnyira


Ki ne szeretne egy fárasztó, nyári munkanap után hazaérve ledobni a ruhákat és csobbanni egy nagyot a saját medencében? Ennél jobb kikapcsolódást bizony nehéz találni! Nem kell sem utazni, sem sorban állni egy közösségi fürdőzőnél, nem zavarhatja meg senki a privát nyugalmunkat. A kerti medencénk csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, a hűs víz csalogatása pedig a levegő hőmérsékletének növekedésével együtt erősödik. Általában ez az egyik fő előny, mely miatt Ügyfeleink medence után érdeklődnek nálunk.
A medence melletti nyugodt pihenés nem csak a fáradt testet lazítja el, hanem pihentetően hat a nap során erőteljesen igénybe vett idegrendszerre, illetve segíti az elménk regenerálódását is.


 
 
Önfeled móka a medence vízében


Nagy többségében a családos házak kertjébe szállítunk medencét, ami természetesen nem véletlen: a medencézés legnagyobb élvezői a gyerekek. A vízi közeg megannyi játéknak ad otthont, ezért a legkisebb korosztálytól egészen a nagyobb gyerekekig mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. Olyannyira meghatározó a a gyerekek szerepe a vásárlóinknál, hogy külön cikksorozatot írunk vízben űzhető játékokról. A szülőknek már csak annyit kell kitalálniuk, hogy a gyerekeket hogyan lehet a nap végén kicsalogatni a vízből!


 
Sport és wellness kisebb medencékben


A modern technológiának köszönhetően manapság már könnyedén beszerezhetők olyan ellenáramoltató eszközök, melyek lehetővé teszik, hogy akár kisebb medencében is sportolhassunk. A szabályozható erősségnek hála fittségi szinthez is igazíthatjuk a berendezést, így akár idősebbek is biztonságosan használhatják a kerti medencét úszásra.

A számtalan kiegészítő lehetőség közül kiemelendő még a nyakmasszázs, illetve a masszázssarok. Ezen eszközökkel átmozgathatóak a fáradt végtagok, elkerülhetőek a hátizomzat becsomósodásai. Akár komplett programokat is beállíthatunk egy távirányítóval, melyek a teljes testet átmasszírozzák.


 
Esztétika és presztízs értek


Nem elhanyagolható pozitívum az épített medencéhez kapcsolódó esztétikai érték sem. Egy igényesen kialakított és rendszeresen karbantartott medence méltán válik a kert legfényesebb pontjává, melyet a tulajdonosok általában nagy büszkeséggel mutatnak be a barátaiknak is. Fontos tudni emellett, hogy egy épített medence növeli az ingatlanunk értékét, továbbá elősegíti családi házunk kelendőségét a piacon egy esetleges értékesítési helyzetben.


 
Látható, hogy egy medence a kertben megannyi lehetőséget biztosít, korosztálytól teljesen függetlenül! Ha még azt is hozzávesszük, hogy manapság már nem is kell horror árakat fizetni egy polipropilén kerti medencéért, ráadásul az élettartama minimum 15-20 év, akkor könnyen beismerhetjük, hogy bizony jó befektetés a családnak egy új medence.
Az interneten számos leírás, cikk és útmutató segíthet minket a döntésben, valamint ingyenes árajánlatot is kérhetünk medence építésre, melybe tételesen levezetik nekünk a teljes költséget. Érdemes időben gondolkodni, hogy a nyári zsúfoltságot és hőséget még idejében el tudjuk kerülni.

Köszönjük a válaszokat a Polimedencének!


Cím: 2230 Gyömrő; Gróf Teleki u. 2.
Email: info@polimedence.com
Telefon: +36 30932 6950
Web: https://polimedence.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top