Otthonok és Kertek

A szellőzés új, kiemelt szerepe

Az energiatakarékosság jegyében épületeinket egyre korszerűbb hőszigetelést biztosító falszerkezetekkel és tökéletesen záródó nyílászárókkal látjuk el, amelyek a lehető legkisebb energiafelhasználást biztosítják. Hatékony megoldások alkalmazása mellett nem szabad megfeledkezni a megfelelő épületszellőzés kialakításáról. A szinte légtömör épülethatároló szerkezetek miatt légcsere többnyire csak szellőztetéssel valósítható meg a helyiségekből.

Miért fontos a levegő minősége?

Alapvetően az egészséges élettér és a jobb komfortérzet kialakításával az életminőségünk javul. Az energetikai okokból egyre jobban szigetelt, akár teljesen légtömör épületekben a levegő mi- nősége folyamatosan romlik. Az emberi szervezet folyamatosan használja el az oxigént és termeli szén-dioxidot csupán azzal, hogy lélegzünk. Mindemellett testünk folyamatosan párologtat, de pára a nedves helyiségekből (konyha, fürdőszoba, WC) is kerülhet a levegőbe. A tisztítószerek és vegyi anyagok használata hozzátartozik a mindennapjainkhoz, káros anyagok más úton is bekerülhetnek az épületbe. Ezek feldúsulását egészségünk védelmében meg kell akadályozni. A szabályozott szellőzéssel az oxigénszint, a páratartalom megfelelő szinten tartható, az immunrendszerünkre ártalmas anyagok szintje csökkenthető.

A Hővisszanyerős szellőztetés

A hővisszanyerős szellőztető készülékek a legenergiatakarékosabb és leghatékonyabb szellőztetési megoldást kínálják lakások és családi esetén. Alkalmazásukkal állandó, magas oxigéntartamú friss levegőt, penész és egyéb szennyezőanyagoktól mentes környezetet lehet kialakítani, alacsonyabb fűtési (nyári időszakban hűtési) költségek mellett.

Egyhelyiséges (decentralizált) szellőztető rendszer

Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének meg- valósítani lakásuk egyes helyiségeiben (nappaliban, hálószóbában, gyermekszobában, dolgozószobában), de mindezt alacsony költségek, és komplett légtechnikai tervezés és csőrendszer telepítése nélkül kívánják megoldani.

Az Aerauliqa kínálatában megtalálható egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülékek telepítése nem igényel speciális csőrendszer kialakítását. Telepítése egyszerű, rövid idő alatt, alacsony költségek mellett megvalósítható, ugyanakkor egy készülék csak egy helyiség szellőztetésére alkalmas. Ezt a megoldást választva több készülékre is szükség lehet egy lakáson vagy épületen belül.

Aerauliqa NEXT típus

„A” energiahatékonysági osztályú, egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető, állít- ható méretű (300-560 mm) fali átvezető elemmel, kilépő oldali védőráccsal. A standard fali ventilátorokhoz hasonló egyszerű telepíthetőség jellemzi, új- és hagyományos építésű épületek eseté- ben, akár utólag is telepíthető.

A szellőztetni kívánt lakásban elhelyezett egy vagy több készülék szabályzása a tartozékként hozzáadott távirányító segítségével történhet, így nincs szükség külön kapcsoló telepítésére. A távirányító- hoz tartozék egy oldalfalra szerelhető mágneses tartó is!

Az esztétikus, modern formatervezésű előlap szerszámok nélkül, könnyen eltávolítható, a mögötte megtalálható dupla porszűrő könnyen hozzáférhető, így egyszerűen tisztítható.

Az Aerauliqa Quantum NEXT szellőztető készülék az elszívás és légbevezetés funkciókat felváltva látja el, comfort üzemmódban automatán szabályozott elszívási és befúvási időtartamok mellett. Ezek az időtartamok a készülékbe épített hőmérsékletérzékelő segítségével úgy kerülnek meghatározásra, hogy a legmagasabb energiahatékonyság mellett legyen megvalósítható a szellőztetés. Beépített páratartalomérzékelője magas páratartalom esetén automatán megemeli a szellőztetés intenzítását a páratartalom csökkentése érdekében.

Környezetbarát, újrahasznosítható alapanyagokból készült, a környezettudatos tervezésnek köszönhetően. Energiatakarékos EC motorja és hosszú élettartamra tervezett gondozásmentes gördülőcsapágyazása zajszegény üzemeltetést tesz lehetővé.

A HŐVISSZANYERŐS RENDSZERREL TÖRTÉNŐ SZELLŐZTETÉS ELŐNYEI

Egészség és higiénia

 • folyamatos és önműködő légcsere
 • az egyes egészségre ártalmas „szennyező” anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban illetve kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.)
 • alacsony szinten tartható radon koncentráció
 • megakadályozható a penészképződés
 • az optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet
 • alacsonyabb portartalom a szűrőrendszert tartalmazó szellőztetésnek köszönhetően

Komfort

 • huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás
 • megfelelő páratartalom
 • szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér
 • alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint
 • kellemetlen szagoktól mentes környezet
 • önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés

Importőr:

Multikomplex Budapest Kft.

Weboldalak:

www.multikomplex.hu

www.aerauliqa.hu

www.ventilatorok.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top