Otthonok és Kertek

A szép és édes álmok puha, minőségi ágyneműhuzat ölelésében születnek!

Ha alvásról van szó, sokan nem ismernek kompromisszumot és úgy tervezik meg a hálószobát, hogy az minden éjjel maximálisan pihentető legyen.

A hálószoba, lakásunk kedvenc helyisége. Életünk lényeges részét itt töltjük, itt pihenjük ki magunkat és itt regenerálódunk. Fontos, hogy kényelmes ágy, igényekhez perszonálisan igazodó matrac és meleg, vagy éppen hűs, de mindenképpen pihe-puha pamut ágynemű öleljen körbe minket minden éjjel.
Otthonunk és a hálószobánk akkor lesz kényelmes, megnyugtató, ha a lakástextileket gondosan, kiegyensúlyozottan válogatjuk össze. A hálószoba komfortossága adja meg a másnapi lendületet, ezért nem szabad spórolni rajta.

Mi kell a tökéletes hálószobához?

  • Kényelmes ágy
  • Fényzáró függöny
  • Pamut ágyneműhuzat garnitúra
  • Lepedő
  • Paplan-párna-kispárna szett
  • Puha ágyelő szőnyeg
  • Harmónia

A hálószobai lakástextilek a lakberendezés egyik leglényegesebb részei. Tudom, hogy fontos a nappali és a konyha, fürdőszoba, gardróbszoba kényelme is, de a hálószoba mégiscsak az a helyiség, ahol szervezetünk ténylegesen pihen.

A pamut ágynemű és ágyneműhuzat az összes házban megtalálható. Jótékony hatásait a hálószobában is hasznosítjuk, ide mindenképpen csak minőségi ágyneműhuzatokat vásároljunk. Az ágynemű bőrünkkel hosszasan érintkezik, ezért fontos, hogy az jó nedvszívó, jó légáteresztő, kellemes puha tapintású legyen.

Milyen típusai vannak? Hogyan válasszuk ki közülük a tökéletest?

A pamut egy természetes anyag, amely a textilipar legfontosabbja. Gyapotcserjéből állítják elő, ilyen ültetvények pedig már több ezer éve is léteztek. Sokoldalú felhasználása során a legjobb minőségű ágyneműhuzatok is ebből készülnek. A pamut ágyneműhuzatoknak több típusát is készítik belőle. Ilyenek például:

  • Pamut krepp ágyneműhuzat
  • Pamut szatén ágyneműhuzat
  • Flanel ágyneműhuzat

Ezek az ágyneműhuzatok készülnek 100% pamutból és úgynevezett kevert szálas pamut anyagból, ez utóbbinak anyagösszetétele 80% pamut, 20% poliészter. A poliészter ad a pamut ágyneműnek tartást, strapabírást és általa nagyon jól bírják a rendszeres, heti mosást is.

A kevert szálas pamut ágyneműhuzat nagyon népszerű, hiszen rengeteg színben, nagyon sok mintában szerezhetőek be, mindenki számára megfizethető áron. Akár évszakoknak megfelelően mindig más hangulatú, mintájú ágyneműt is használhatunk.

Fontos a méret. Pamut ágynemű garnitúrák a hazai, európai szabványoknak megfelelően, felnőtt méretben kétféle garnitúrában készülnek: egyszemélyes paplanhuzattal és kétszemélyes, nagy, dupla paplanhuzattal.

Az egyszemélyes paplanhuzatos garnitúra 140 x 200 cm-es paplanhuzattal készül, a kétszemélyes dupla paplanhuzat mérete pedig 200 x 220 cm. Pamut ágyneműt beszerezhetünk 3 részes, 6 részes és 7 részes garnitúrákban is, kinek-kinek igényeihez megfelelően.

Természetesen gyermek ágynemű és ágyneműhuzat is készül pamutból, számukra inkább csak a 100% pamut ágyneműhuzatok vannak forgalomban.

A pamut ágyneműhuzat mindenkinek optimális választás. Nők, férfiak, gyermekek, fiatalabbak és idősebbek hálószobáiba is szebbnél-szebb, puhábbnál-puhább ágynemű kapható.

A megfelelően kialakított hálószoba harmóniája, megnyugtató miliője, kényelme mindenkit álomba ringat, melyet mindannyian megérdemlünk. Ha nem alszol jól, érdemes elgondolkodni egy minőségi ágynemű beszerzésén.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top