Otthonok és Kertek

A szürke szín lett a legkedveltebb szín az otthonokban – De miért is?

A szürke egy nagyon érdekes, elegáns és letisztul szín. Egyre nagyobb divat most a home design-ban és nem véletlenül ennyire kedvelt. Olvasd el, hogy miért szeretik manapság ennyire a lakberendezők, bútorkészítők és azok, akik szeretnék otthonukat csinosítani.

A szürke szín árnyalatai és tulajdonságai  – Ezért izgalmas szín a szürke:
Az utóbbi időben biztos ti is észrevettétek, hogy a szürke szín nagyon népszerű lett a lakásokban. És a szürke lakás az most nagyon pozitív értelemben van, nem úgy szürke, hogy unalmas. 🙂

Képzeld el, hogy ebben a kanapéban citromsárga, zöld vagy bármely más színű takaró vagy díszpárna van. Ugye, hogy mindegyik nagyon beleillik? Hát nem véletlenül! 

Hány féle szürke színnel lehet a lakást dekorálni? Hamuszürke, acélszürke, cementszürke vagy a szürke bármely árnyalata. A szürke remek alap és kiegészítő szín, tökéletesen ki tudja emelni a mellette lévő szín karakterét. A szürke színű tárgyak, dekorációk, berendezések egy kiegyensúlyozott és letisztult hatást kölcsönöznek az otthonunkban. 

A szürke alapvetően egy érdekes szín. Se nem fekete, se nem fehér ezért is nevezik a kompromisszum színének. Remekül lehet párosítani élénk színekkel. Akár sárga, akár kék, akár piros a szürke biztos, hogy minden színnel nagyon jól fog kinézni. De tökéletesen megy a fekete vagy a fehér vagy akár a kettő szín kombinációjához is. Kombinálva az élénk színekkel egyszerre lesz vidám és elegáns hangulatú. nyugodtan lehet kombinálni pasztell színekkel is, azokkal is nagyon jól fog mutatni és gyönyörűen kiemeli a színek karakterét. 

Ha szereted a lakásodban folyamatosan változtatni a dekorációkat és te is teljesen megszállottja vagy az otthoni kiegészítőknek, akkor a szürke fal igazán neked lett kitalálva. Ennyire egyszerűen lehet változtatni az otthonod hangulatát. Ha a falad szürke és a szobában lévő nagyobb dolgok pl: asztal, ágy, bútor akkor nyert ügyed van. Díszpárnákkal és gyertyákkal folyton tudod változtatni a hangulatot, de az alapszín marad a szürke. Ettől lesz minden esetben letisztult és szép, de könnyen változtatható. Nincs olyan szín ami ne menne a szürkéhez ezért ilyen egyszerű. Ha akarod akár minden hónapban, vagy minden évszakban tudsz más-más kiegészítőket beszerezni és olyan mintha teljesen új színekbe borítottad volna otthonod. Látod, igaz a mondás: a kevesebb néha több! 🙂 

Forrás: Almaimotthona

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top