Otthonok és Kertek

A tökéletes női gardróbszekrény és gardróbszoba tervezése.

A női szekrény, vagyis egy nő számára a szekrény egy külön mikrokozmosz, amely határozottan különbözik a férfi szekrénytől. És ez nem csak az esztétikai oldalról, a színek vagy az anyagok megválasztásáról szól. A belső tér funkcionalitása és kényelme kulcsszerepet játszik a szekrény megtervezésében és elrendezésében. Itt semmi sem véletlen, és minden részletnek szigorúan meghatározott szerepe van. Mind a kiegészítők kiválasztása, mind a zónázás alaposan átgondolt és egyedi igényekhez igazodik, nem pedig az általános szabályok szerint.

A női szekrény nem csak tárolóhely. Sokkal gyakrabban privát zónaként kezelik, ahová csak a tulajdonos férhet hozzá, ahol sajátos aura uralkodik.

Minden nő a saját szekrényéről álmodik. Ha van esélye arra, hogy ennek a varázslatos helynek a tulajdonosa lehessen, nagy gonddal és odafigyeléssel közelíti meg a tervezését. Tehát mire kell figyelned, amikor női gardróbszekrényt, vagy gardróbszobát tervezel? Számos elem határozottan megkönnyíti ezt a feladatot.

 

Szekrény tervezés csak Neki – cselekvési ábra

Mielőtt nekiállna a tervezésnek, jó ha 3 alapvető kérdésre összpontosít:

 1. Az elrejtendő elemek leltára
  Ebben a szakaszban gondosan ellenőriznie kell, hogy hány és milyen dolgot tárol. Csak alkalmi ruhákról, vagy cipőkről, kézitáskákról, szezonális cikkekről, hobbi tárgyakról vagy háztartási textilekről van szó. Érdemes elemezni, hogy az egyes ruháknak külön helyre van-e szükségük, és különleges tárolási körülményeket igényelnek-e. Jó a dolgokat tematikusan elrendezni, átnézni és csak azokat hagyni, amelyek valóban viseltek. Ha kis helyen szeretné elrendezni álmai szekrényét, akkor ez nem lehetetlen, de megbízhatóan és reálisan kell megközelítenie a témát. Sok mindent be fognak pakolni a szekrénybe, de valószínűleg nem erről van szó, főleg, ha a vizuális oldal is nagy jelentőséggel bír.
 2. A tárolás preferenciáinak meghatározása és a kényelem szó meghatározása
  Mindenki tudja, hogy inkább polcokra teszi-e a dolgokat, vagy akasztókra akaszthatja. A tároló kiválasztása elsősorban attól függ, hogy milyen típusú dolgok vannak, milyen az életstílusunk és mit szeretünk hordani. A tárolási preferenciák a szekrény bútorainak választását is befolyásolják. Ebben a szakaszban azt is jó megállapítani, hogy fontos-e, hogy a női ruhásszekrényben legyen hely vasalódeszkának és vasalónak, esetleg relaxációs zóna puff vagy fésülködőasztal formájában tükörrel – természetesen, ha a belső tér lehetővé teszi.
 3. Inspiráció és tervezés
  A kézírásos vázlat, néhány inspiráció az internetről vagy a sajtóból jó bevezetés. Ha ehhez hozzáadjuk az előző két pont információit, elkezdheti a belső terek tervezését. Érdemes kihasználni egy olyan szakember vagy cég tapasztalatait és tudását, amely méretre szabja a személyre szabott szekrényt. Fontos megtervezni a külön tároló zónákat, kiválasztani a legjobb kiegészítőket, amelyek elősegítik a rend fenntartását, valamint kiválasztani a belső tér és a részletek színét. Mindenekelőtt fontos, hogy a belső teret hozzáigazítsák a tulajdonoshoz. A szekrény olyan bútor amit több évig, és nagyon gyakran használunk, ezért a legjobbnak és tökéletesen illeszkedőnek kell lennie.

Számok és méretek, amelyeket érdemes tudni, ha egy nőnek szekrényt rendeznek be

A felszerelt szekrény olyan bútor, amely nem sérülhet. Tökéletesen illeszkedik a térbe, így faltól falig és padlótól a mennyezetig könnyen kitöltheti a szoba minden hüvelykét. A szekrény belső terének megtervezésekor azonban nemcsak a bútorokat kell a belső térhez igazítani, hanem mindenekelőtt a felhasználó fizikai állapotához kell figyelembe venni. Ezért fontos a bútor egyes elemeinek és alkatrészeinek magasságát a tulajdonos magasságához elosztani. A szekrény végül is arról szól, hogy működőképes, vagyis sokat kell befogadnia, és kényelmesnek kell lennie.

A leggyakrabban használt tárgyakat tároló polcokat, rudakat és kiegészítőket olyan magasságban kell megtervezni, hogy könnyű és problémamentes legyen hozzájuk nyúlni. Magasabb zónák, a mennyezet alatt vagy akár a padló közelében található helyek, amelyek nehezen hozzáférhetők és nagyobb erőfeszítéseket igényelnek, alkalmazhatók szezonális vagy sokkal ritkábban használt tárgyakra.

Ezeket a dimenziókat érdemes tudni:

 • A hosszú, függő tárgyak, például ruhák vagy kabátok körülbelül 130-170 cm-t foglalnak el a szekrényben.
 • A rövidebb tárgyak, például kabátok, dzsekik vagy rövid ruhák esetében körülbelül 100-120 cm-re van szükségük.
 • A blúzok és az ingek helye 90-100 cm.

Az ilyen módon felakasztott tárgyak megfelelő szellőzéssel rendelkeznek, szabadon lógnak és nem gyűrődnek össze.

 • A szoknyák és nadrágok felakasztására szolgáló akasztóknak körülbelül 70-80 cm-es területre van szükségük.
 • Fontos továbbá helyet megtervezni olyan cipőknek, kézitáskáknak vagy bőröndöknek, amelyek meghatározott méretekkel rendelkeznek.
 • A fehérnemű és az ékszer szintén különleges bánásmódot érdemel. Higiéniai körülmények között kell tárolni, lehetőleg bélelt, puha betétekkel ellátott fiókokban

De nemcsak a méretek számítanak. Fontos továbbá a ruhák zónáinak megfelelő elrendezése és ellenőrzése. Az egymáshoz közel elhelyezett blúzok és szoknyák, valamint a fehérneművel ellátott területek mindenképpen megkönnyítik a ruhák kiválasztását. A cipők vagy kabátok elhelyezése egy speciális zónában szintén kényelmes és hasznos megoldás. Ez az elrendezés lehetővé teszi a felsőruhák elválasztását a személyesebbektől.

Kiegészítők és zónák a szekrényben, amelyekről minden praktikus nő álmodik

A női szekrény egyedülálló hely a lakáson belül. Itt önmagában a polcok és a fogasok nem elegendőek. Itt levegőnek és rendnek kell lennie. Mindennek meg kell lennie a helyének, amelyet a tulajdonos megtervezett. Minden nő szereti a dolgait, és kivételes tárolással akarja ellátni őket, de megfelelő expozícióval is. Cipők, kézitáskák és ékszerek – mindenképpen külön helyet kell biztosítani számukra. Milyen kiegészítők és dedikált zónák nem hiányozhatnak a szekrényből számára?

Üvegszekrények – hogy a szemnek örömet szerezzen a legújabb cipőkkel, egy designer kézitáskával vagy egy különleges alkalmakra szánt ruhával.

Igen, ebben a kihívásban az üvegablakok vagy az üvegajtókkal borított gardrób zónák segítenek. Mérésre készült, kivilágított, gondosan megmérettetve a meghatározott számú cipő, a ruhák mérete vagy a kézitáska méretei alapján. A kirakatok mini galériáknak vagy magán butikoknak tűnnek.

A sorba rendezett női cipők, színes kézitáskák vagy eredeti kalapok, valamint a finoman hullámos ruhák és finom blúzok gyönyörűek bennük. Az átlátszó üveg visszatükrözi a fényt, védi a dolgokat és csillogást ad a szekrény belsejének. Szüksége van még valamire?

Behúzható, forgó tükör – mindig érdemes megnézni magunkat minden indulás előtt

A női ruhásszekrény tükre „kötelező”. A falra, a szoba sarkába vagy a szekrény ajtajába helyezhetők. De a helytakarékosság során finomabb formát is használhat, azaz egy visszahúzható tükröt, amelyet a bútor oldalfalára helyeznek. Ez egy praktikus kiegészítő, amely nem foglal helyet, és mindig kéznél van, amikor szüksége van rá.

Bélelt fiókok betétekkel fehérneműhöz, ékszerekhez és kiegészítőkhöz – odafigyelés a részletekre minden kis részletben

A csipke fehérnemű vagy az emlék nyaklánc kivételes tárolást és védelmet érdemel. A puha betéttel ellátott fiók és a megfelelően megválasztott elválasztók megvédik a kényes tárgyakat vagy ruhadarabokat a húzástól, sérülésektől vagy portól. Minden apróság külön rekeszben, minden fehérnemű a saját zsebében, személyes preferencia szerint elrendezve.

Szekrény csak Neki – tippek dióhéjban a Hölgyek számára

Függetlenül attól, hogy a szekrény kicsi vagy nagy, érdemes emlékezni néhány tippre. Minden bizonnyal megkönnyítik a belső tér rendezését, a tárolt tárgyak ellenőrzését és funkcionalitásának javítását. A legkisebb királyságban is rendnek kell lennie, mert akkor a mindennapi élet könnyebb és lehetővé teszi, hogy élvezze az apró örömöket. Sőt, ruhatárában minden részletnek, fióknak, polcnak vagy akasztónak meghatározott célnak kell lennie, és ki kell elégítenie a legfontosabb igényeket – azokat, amelyeket ő saját maga a legfontosabbnak tart.

A szekrény olyan hely, ahol nemcsak a női ruhák és holmik léteznek. Ez mindenekelőtt az Ő menedéke, ahol minden dolognak illata, színe van, és ahol minden blúzba, ruhába, szexi nyakláncba vagy fülbevalóba zárva gyűjti emlékeit. Itt mindennek felbecsülhetetlen eszmei értéke van!

Ha Te is egy menő és stílusos női gardróbot szeretnél, érdemes már a tervezés fázisában szakemberhez fordulnod, hogy közösen beszéljétek át a lehetőségeket. Ha érdekelnek az ezekhez hasonló különleges és személyre szabott megoldások, akkor válaszd Te is a Komandort.

2021 a családok éve a Komandornál! – Vedd igénybe nálunk az otthonfelújítási támogatást!

Nem csak a gardróbszobádba, hanem a lakásod bármely pontjára el tudjuk készíteni az egyedi beépített bútorodat. Ingyenes látványtervezés mellett a beépítésre időgaranciát vállalunk. Gyere el hozzánk valamelyik mintatermünkbe és kollégánkkal együtt tervezzétek meg álmaid bútorát az otthonteremtési támogatás keretein belül.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top