Otthonok és Kertek

A Vitép gyephézagos lap

Térkövet szeretnél a zöld gyeppel együtt? A Vitép gyephézagos térkő pontosan erre való!

A Vitép gyephézagos lap egyben képviseli beton térkövek masszív stabilitását, valamint a zöld gyep előnyeit. A gyephézagos lap vagy térkő, egy speciális kialakítású lyukas térkő, amely általában 8 vagy 10 cm-es vastagsággal bír. Más térkövekhez hasonlóan alapanyaga a beton és természetesen (pl. zöld vagy antracit stb.) színezett felülettel is forgalomba kerülhet.

A Vitép gyephézagos lap hézagait feltölthetjük termőfölddel amennyiben gyepet szeretnénk telepíteni. Ugyanakkor használhatunk más „töltőanyagot” is, mint pl. apróra zúzott esztétikus kavicsokat. Bármelyiket válasszuk, a Vitép gyephézagos lap képes olyan masszív alapot biztosítani, amely a személygépjármű-forgalom (nem folyamatos, eseti) terhelését is elbírja.

A Vitép gyephézagos térkő további előnye, hogy a lyukak nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetésére (elszivárogtatására) is alkalmasak, elkerülve ezzel a helyileg kialakult, kellemetlen pocsolyákat.

A Vitép gyephézagos lap merev vázstruktúrájának köszönhetően ellenáll a hétköznapi terheléseknek. Tökéletes megoldás járdák, kocsibeállók vagy parkolók készítésére. A gyephézagos „térkő” természetesen időtálló, a szakszerűen telepített térkövet sokáig élvezhetjük.

Ismert tény, hogy a beton képes gyorsan átmelegedni. Ez igaz a gyephézagos lapokra is azzal a különbséggel, hogy ezek a térkövek aránylag kis betonfelülettel rendelkeznek, így arányaiban kevésbé melegszenek át. Mindemellett a hézagokba telepített fű és föld segít, hogy a gyephézagos lap sokkal gyorsabban lehűljön, mint az egybefüggő betonfelületek. Ennek köszönhetően kisebb lesz a környezeti hőterhelés, a mikroklíma kiegyenlítettebb, kellemesebb lesz.

A Vitép gyephézagos lap – összehasonlítva más térkövekkel – egy környezetbarát térburkoló. Nem csak a zöld felületet növeli, de segíti a talaj szellőzését, illetve segíti a vízháztartás utánpótlását.

A Vitép gyephézagos lapokra is jellemző, hogy zajmentesen és anyagveszteség nélkül felszedhető, majd újra telepíthető.

További információ a Vitép gyephézagos lapokról: https://terkodepo.hu/termekkategoria/gyephezagos-lap/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top