Otthonok és Kertek

AERAULIQA hővisszanyerős szellőztetés

A ventilátoros szellőztetés legenergiatakarékosabb változata: a hővisszanyerős szellőztetés!

A HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ RENDSZER:
A hővisszanyerős szellőztető készülékek a legenergiatakarékosabb és leghatékonyabb szellőztetési megoldást kínálják lakások és családi házak (egyes modellek az ún. nem lakossági vagy ipari környezetben is) esetén. Alkalmazásukkal állandó, magas oxigéntartamú friss levegőt, penész és egyéb szennyezőanyagoktól mentes környezetet lehet kialakítani, alacsonyabb fűtési (nyári időszakban hűtési) költségek mellett.

A készülékben megtalálható ventilátorok gondoskodnak az adott épületben elhasználódott levegő elszívásáról, valamint a frisslevegő pótlásáról a készülékhez csatlakozó csőrendszer segítségével. Az elhasznált levegő és a friss levegő egymás- sal közvetlenül nem érintkezik, ugyanakkor a készülék hőcserélője közvetítő elemként lehetővé teszi azt, hogy a maga- sabb energiatartamú levegő átadja a hőenergiáját az alacsonyabb energiatartamú (alacsonyabb hőmérsékletű) közegnek. Ennek köszönhetően télen a kültéri hőmérsékletnél melegebb, nyáron hűvösebb friss levegő áramolhat be az épületbe.

AERAULIQA EGYHELYISÉGES (DECENTRALIZÁLT) SZELLŐZTETŐ RENDSZER:
Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének megvalósítani laká- suk egyes helyiségeiben (nappaliban, hálószóbában, gyermekszobában, dolgozószobában), de mindezt alacsony költségek, és komplett légtechnikai tervezés és csőrendszer telepítése nélkül kívánják megoldani.

Az Aerauliqa kínálatában megtalálható egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülékek telepítése nem igényel speciális csőrendszer kialakítását. Telepítése egyszerű, rövid idő alatt, alacsony költségek mellett megvalósítható, ug- yanakkor egy készülék csak egy helyiség szellőztetésére alkalmas. Ezt a megoldást választva több készülékre is szükség lehet egy lakáson vagy épületen belül.

AERAULIQA KÖZPONTI (TÖBBHELYISÉGES) SZELLŐZTETŐ RENDSZER:
Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének megvalósítani magas energiahatékonyság és a felhasználói igényeknek megfelelő paraméterezhetőség mellett, teljesen automatizált módon a szellőz- tetett helyiségek páratartalmának megfelelő értéken tartása mellett.

Az Aerauliqa kínálatában megtalálható központi készülékek magas hatásfokú, A vagy A+ energiahatékonyságú, anti- bakteriális kialakítású hőcserélővel és energiatakarékos, EC motorral szerelt ventilátorokkal rendelkeznek. A készülékben megtalálható ventilátorok gondoskodnak az adott épületben elhasználódott levegő elszívásáról, valamint a frisslevegő pótlásáról a készülékhez csatlakozó csőrendszer segítségével.
Az Aerauliqa készülékek esetében minden központi hővisszanyerős szellőztető készülék rendelkezik egy a lakásban / épü- letben bárhol elhelyezhető digitális kezelőfelülettel, amely lehetővé teszi a készülék teljesítményének, speciális funkcióinak (éjszakai üzemmód, szabadság üzemmód, stb.) beállítását a felhasználói igényeknek megfelelően.


A HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐRENDSZERREL TÖRTÉNŐ SZELLŐZTETÉS ELŐNYEI:

Egészség és higénia
•    folyamatos és önműködő légcsere
•    az egyes egészségre ártalmas „szennyező” anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban ill. kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.)
•    alacsony szinten tartható radon koncentráció
•    megakadályozható a penészképződés
•    az optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet
•    alacsonyabb portartalom a szűrőrendszert tartalmazó szellőztetésnek köszönhetően

Komfort
•    huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás
•    megfelelő páratartalom
•    szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér
•    alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint
•    kellemetlen szagoktól mentes környezet
•    önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés

Energetikai tanúsítvány
•    a legmagasabb energiahatékonyságú épület és lakásszellőztetéshez, A vagy A+ energiabesorolással.

Biztonság
•    alkalmazásával elkerülhetők a hagyományos szellőztetésnél jellemző nyitott nyílászárók lehetőségét kihasználó besurranó tolvajok által okozott káresemények.

Megtakarítás
•    energiamegtakarítás az alacsony teljesítményfelvételű ventilátorokkal szerelt kivitelnek köszönhetően
•    hővisszanyerés és energiamegtakarítás elsősorban a fűtési idényben (téli időszakban), de a nyári időszakban is alacsonyabb szinten tarthatók a és hűtéssel járó költségek
•    környezetbarát szellőztetés, rendkívül alacsony környezetterhelés
•    alacsonyabb költségek mellett tervezhető és üzemeltethető fűtési rendszer
•    új építésű házak esetén a magasabb nedvességtartamú falak gyorsabban száradnak, nem alakul ki penészesedés
•    egyes esetekben adójóváírások és kedvezőbb biztosítási feltételek érhetők el a helyi (pl. önkormányzati) szabályozásoknak megfelelően.

Telepítés
•    új és meglévő épületek, lakások esetén egyaránt kivitelezhető (telepíthető).


Elérhetőségek
Bemutatóterem: 1211 Budapest, Mansfeld Péter utca 27. tel: 06 1 420 73 83 / 112 mellék nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8 – 16 óra között

Weboldalak: www.aerauliqa.hu www.ventilatorok.hu
e-mail: info@ventilatorok.hu

EGYHELYISÉGES HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐK:
KÖZPONTI HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐK:

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top