Otthonok és Kertek

AKKUTECHNOLÓGIA A KERTBEN: A CSENDES FORRADALOM

INNOVATÍV, CSENDES ÉS TÖKÉLETESEN KÖRNYEZETBARÁT – az AL-KO akkus gépcsaládok közös jellemzője. A sor azonban további kedvező tulajdonságokkal folytatható: szagmentes, tiszta, vezeték nélküli, karbantartást nem igénylő, könnyű, nagy teljesítményű, rugalmas.

Legyen a kisebb méretű kertek 20V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex  vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsalád, mindegyikkel öröm a kerti munka. További előny, hogy az akkumulátorok a gépcsalád minden tagjához felhasználhatók.

MINDEN FELHASZNÁLÓNAK MEGFELELŐ GÉPET
Pehelysúlyban mutatkozik be az Easy Flex akkumulátor család. A 20 V névleges (2,5 vagy 5,0 Ah) teljesítményű akkuk 45Wh és 90Wh kapacitással érhetők el.
A folyamatosan bővülő – jelenleg 13 különböző kerti gépből álló – gépcsalád kisebb kertek tulajdonosait célozza meg. AZ Easy Flex gépek egyszerű, de masszív felépítésűek, nagyon csekély a súlyuk és könnyen tárolhatók.Az Energy Flex család lelkét a 40 V  / 4,0 Ah, ill. 5,0 Ah teljesítményű akkumulátorok alkotják (144Wh, illetve 180Wh kapacitás). A szép megjelenés mellett  a rövid, csupán 1,5, ill. 2 órás töltési idő a fő erősségük. Felöltött akkuval géptől függően, akár 120 perces munkavégzés is lehetséges. Az Energy Flex gépek átlagos méretű kertekben tökéletes megoldást jelentenek. Összesen 8 féle fűnyíró képzik a rendszer lelkét, melyek mindegyikét akkuval és töltővel szállítja a gyártó. Jól jelzi az akkuk teljesítményét, hogy olyan nagy fogyasztású gépek is tagjai a családnak, mint a hómaró és a talajlazító. Természetesen a szokásos egyéb kézi gépek sem hiányoznak, mint a szegélynyíró, sövénynyíró, lombfúvó.Az AL-KO Gardentech divízió professzionális kerti gép márkája a SOLO by AL-KO. Ez alatt a márkanév alatt kerülnek forgalomba a Power Flex akkumulátorcsalád gépei, melyek a professzionális és fél-professzionális felhasználók igényeit célozzák meg. A gépek meghajtását biztosító 270Wh-ás nagy teljesítményű, passzív hűtésű, Németországban gyártott akkumulátorok mindössze 2,5 óra alatt feltölthetők. A gépcsalád nagy teljesítményű fémházas – akár 4 funkcióval ás Vario® hajtással szerelt – fűnyírókat, fűkaszát, sövényvágókat, láncfűrészeket, lombfúvót és multitool-t tartalmaz.ÚJ 2020-TÓL
Az Energy Flex kézi gépek most még könnyebbek  – akár 30% súlymegtakarítás – lehetnek, ugyanis az akkuk egy övön tárolhatók. Új kompatibilitás: az akkumlátor öv megvásárlásával a Power Flex gépek is működtethetők Energy Flex akkumulátorokkal.

MIT KELL TUDNI AZ AKKUS GÉPEKRŐL?
Számos gyártó magas feszültség-értékekkel hirdeti akkumulátorait.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok üzemideje automatikusan magasabb is!
Volt (V) x amperóra (Ah) = wattóra (Wh)
Javaslat: A vásárlás során ügyeljen az wattórában (Wh) megadott energiatartalomra;
a magasabb Wh érték hosszabb üzemidőt (nagyobb üzemanyagtartály) ígér.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top