Otthonok és Kertek

Álomkukta

Ki ne vágyna egy olyan főzőedényre, mely magától elkészíti ebédünket, vacsoránkat? Ma már ez nem álom, hanem valóság. Mostantól létezik egy automata kukta, mely edény, tűzhely és szakács egyben. Csupán az elkészítendő étel hozzávalóit kell beletenni, majd kiválasztani a kívánt főzési programot, és beállítani azt az időt, amikor enni szeretnénk.

Az AVAIR IDA automata elektromos kukta újdonság a biztonságos főzőedények családjában. Olyan forradalmat jelent a főzésben, mint korábban az automata mosógépek a mosásban. A főzés elindítása után órákon át távol lehetünk, csupán az elkészült ételt kell majd tálalnunk. Az IDA kuktát nem kell tűzhelyre tenni, mivel saját belső fűtőeleme van. A beállított program szerint betartja a főzési időt, és szinten tartja a megfelelő hőmérsékletet.

Ez az új termék – digitális technológiájának eredményeképpen – egyesíti a hagyományos kukta, az elektromos rizsfőző és a párolóedények tudását. Használata egyszerű és biztonságos. Lehet vele készíteni levest, rizst, főzelékeket, párolt ételeket, pörköltet, és a hagyományostól eltérő ételkülönlegességeket is. Segítségül a használati utasítás mellé főzési recepteket és tanácsokat is mellékelt a forgalmazó, de néhány használat után már saját ötleteink és tapasztalataink alapján bármit könnyen elkészíthetünk az IDA kuktával. Egyszerre főzhető a mélyhűtött hús és zöldség a friss alapanyagokkal, nem fognak szétfőni. Sőt, a zárt rendszernek köszönhetően az ételek ízesebbek lesznek, ugyanis így nem párolog el semmi, és az aromák sem vesznek el.

A különböző ételfőzési programokat egyetlen gombnyomással beállíthatjuk, aszerint, hogy milyen ételt akarunk készíteni. Amikor a főzési folyamat automatikusan befejeződik, a kukta hangjelzést ad, és átáll melegen tartás funkcióra. Arra is képes, hogy egy későbbi időpontban kezdje el főzést. Akár 12 órával előre be lehet állítani azt az időt, amikorra szeretnék, hogy elkészüljön az étel.

Az IDA nyitása és zárása is egyszerű, mivel a különleges kiképzésű záró gyűrű biztonságosan elválasztja a belső fazekat a külső edényburkolattól, így használata gyerekjáték. A teflonbevonat megkönnyíti a belső edény tisztítását, csak egy szivaccsal el kell törölni.

Csökkenti a költségeket és rövidíti a főzési időt

Költségeinket is tudjuk vele csökkenteni. Az automata elektromos kukta hőszigetelésének, és gazdaságos energiafelhasználásának köszönhetően 60 százaléknyi villamos áramot takarít meg, a főzési időt pedig 40 százalékkal rövidíti.

Működése biztonságos, ugyanis addig nem keletkezhet benne nyomás, amíg a fedő nincs tökéletesen lezárva. Sőt a biztonsági rendszer megakadályozza a már lezárt fedő kinyitását, amíg az edényben nyomás van. Az IDA érzékeli a belső hőmérsékletet, és eszerint automatikusan szabályozza az elektromos fűtés erősségét. Ha a belső nyomás túllépi a megengedett határt, a nyomásszabályozó szelep automatikusan kiengedi a gőzt. Megakadályozza, hogy az ételek főzés közben odaégjenek az edény falára.

Ha a belső hőmérséklet eléri a megengedett érték határát, vagy ha a külső áramellátásban váratlan feszültség emelkedés lépne fel, megszakítja az áramellátást. Az IDA kukta komoly segítséget nyújt az aktívan dolgozó nőknek. Nem kell azon idegeskedniük, hogy még munka után későn hazaérkezve meg kell főzniük a vacsorát. Elég, ha reggel gyorsan belepakoljuk az alapanyagokat a kuktába, beprogramozzuk, és mire hazaérünk otthon vár a friss, meleg étel.

Ugyanilyen nagy hasznát vehetjük akkor is, amikor elmegyünk nyaralni, és nem szeretnénk állandóan étteremben enni. Az IDA kis helyet foglal el, így könnyedén elfér a sok csomag mellett, és biztosak lehetünk abban, hogy kirándulás vagy strandolás után meleg étel fog várni a szállásunkon, hiszen a kukta működéséhez elegendő egy konnektor.

Információval szolgált:
Dr. Varga Sándor, Bio-Fa Komfort Kft.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top