Otthonok és Kertek

Atelier Villa

A Costa Rica-i Pérez Zeledónban található Atelier Villa-t a Formafatal a közelmúltban tervezte magánlakásként egy család számára.

Meredek lejtőn fekszik, mely részben lebeg a buja trópusi növényzet felett. Bárhová tekintve csak a távoli óceán vagy zöld dombok látszanak.A hátsó fal az autópálya felé és a szomszédos villák felé szándékosan ablak nélküliek, a magánélet megőrzése érdekében.

Az első és legfontosabb prioritás nemcsak a „belső és külső határok törlése”, hanem az építési egyszerűség és a tiszta vonalak kiemelése is.A diszkrét falfestékek a zöld tetővel kombinálva lehetővé teszik, hogy a villa valóban beleolvadjon a környezetébe.

A homlokzat nagyméretű, perforált alumínium szakaszokból vannak felszerelve, amelyek a) nem melegsznek a napfényben, és b) rozsdaállóak.

Ha felhúzzák, akkor előtetőkké párosulnak. A perforáció mérete és mintája az egyes szakaszokon eltérő, így izgalmas fény- és árnyékjátékot teremtve a belső részben.

Diszkrecionális szempontból a villa ugyanolyan minimalista szellemmel rendelkezik, mint azt az alakja sugallja. A ház- és raktárhelyiségeket, a fürdőszobákat és a konyhát a hátsó fal mentén helyezik el.A ház többi részének elrendezése nagyon nyitott; a belső és a külvilág közötti határok eltűntek, és az egész tér fedett terasznak tűnik. A könnyű csúszó válaszfalak eszközként szolgálhatnak a privát zónák létrehozásához.
A terasz végtelenített medencét fed fel, mely részben fedett és ezért a perzselő naptól védve.

Az egész belső tér természetes anyagokból készült, mely meleg, földes hatással van. Az összes bútor, a társalgó és az étkezőszékek kivételével, ennek a villának a testreszabott kialakítása és a rendelésre készült. A bútorok nagy részét a környéken megbízásból helyi kézművesek készítették.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top