Otthonok és Kertek

Atipikus ház felújítása a terek átszervezésére

A La Mulatière-i székhelyű francia építészeti cég Dank Architectes tervezte ezt a házat – EDUT – Caluire-et-Cuire-ben, Lyon francia Metropolis ötödik legnagyobb külvárosában és községében, az Auvergne-Rhône-Alpes régióban, Franciaország keleti részén. A projektet Steven Guigoz építész vezette, és 2017-ben fejeződött be.

A motiváció az volt, hogy egy eredetileg atipikus háromszintes otthont felújítsák, a meglévő kis nappali nagy modern és minimalista térré átalakításával. Ez megkönnyítette az életterek átszervezését, a lehető legnagyobb mértékben kihasználva a belső fényt. Emellett a terasz a nappali kiterjesztése lett.


Míg a külsejét buja növényzet veszi körül, és egy kicsit rusztikusabb érzettel rendelkezik, a belső tér meglehetősen modern, összehasonlítva, minimalistabb esztétikát keresve, és a fekete-fehér kontraszt játékára összpontosít. A tiszta üvegfal lehetővé teszi a nappali, a konyha és az ebédlő élményét a külső táj megkülönböztető kilátásaként. Az üvegajtókon keresztül a lakók és a vendégek egyaránt kiléphetnek, és élvezhetik a friss levegőt a teraszról.


Az üveg mennyezet lehetővé teszi a könnyű beáramlást a földszinti irodába, melyet egy kis íróasztallal és székkel rendeznek be.Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top