Otthonok és Kertek

Avantgárd építészet hegyvidéki panorámával

Igazi menedék a nagyváros zajától ez a természetközeli, hegyekre néző modern ház az év bármely szakában.

A Owl Creek rezidencia Aspen (Colorado, Egyesült Államok) síparadicsom közelében, a Snowmass-hegységre nézve épült a Skylab építészstúdió által.

A belső terek nyitottak, kényelmesek, tökéletes családi és baráti összejövetelek megrendezésére, ahol mindenki megtalálja saját hangulatának megfelelő helyiséget.

A házat úgy tervezték, hogy nem csak környezetébe illjen bele, hanem ez a csodálatos természet a hatalmas ablakok és nyitott terek által a lakás része is legyen.

A projektnek alkalmazkodnia kellett mind a bonyolult domborzati viszonyokhoz, mind a meglévő városrendezési előírásokhoz, amelyek a természeti környezetben való elhelyezkedés miatt bizonyos szempontokat korlátoztak. Olyan szerkezetet választottak, amely a hegyoldal szikláiba behorgonyozható.

A dizájn Studio Lambiotte keze munkáját dicséri, aki természetes anyagokkal, kényelmes élettereket kialakító, „kabinszerű” közösségi terek sorozatát hozta létre a házban. A belső terek kivitelezését és kapcsolatait – a fa, a kő és az acél palettájával – gondosan úgy tervezték meg, hogy a festői tájat befelé vonzzák, és az élményt kiterjesszék a teraszokra és azon túl a tájba.

Fotók: Robert Reck, Stephen Miller, Jeremy Bittermann

Tervező: skylabarchitecture.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top