Otthonok és Kertek

Az exkluzív kertek növényei

Sokan vágynak ültetni olyan különleges növényt a saját kertjükbe, amit egy-egy külföldi utazás során fedeznek fel. Ezek beszerzése már Magyarországon sem lehetetlen, egyre több kertészetben találják meg az áhított növénykülönlegességet az exkluzív kerttulajdonosok.

Mihalik Lajost, a gödöllői Pálmaház Kertészet vezetőjét kérdeztük a 2022-es kertészeti szezon növénykülönlegességeiről::

A gödöllői Pálmaház Kertészet az idei tavaszi szezonban is számos növénykülönlegességgel várja az érdeklődőket. A Chilei araukária (Araucaria araucana) például megtalálható lesz a tavaszi kínálatban. Vevői érdeklődésre akár több méter magas példány is rendelhető. Igazán egyedivé tudjuk varázsolni a kertünket egy hasonló növénnyel.

A Pálmaház Kertészet tavaszi céljai között szerepel a pálmafélék minél szélesebb körben történő népszerűsítése, gazdag fajta és méretválasztékban. Hazánk klimatikus viszonyai között egyes fajták egy kis odafigyeléssel miden további probléma nélkül átteleltethetőek anélkül, hogy a hidegebb hónapokra téli kertet kellene építenünk a növényeink védelme érdekében.

Az egyik ilyen pálma a kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei), ami a -15 fokos hideget is elviseli. Napos helyre ültessük kertünkben a növényt, esetleg a ház déli oldala elé. Télen kötözzük össze a leveleket, végezetül pedig csomagoljuk be légáteresztő fátyolfóliával. Ügyeljünk arra, nehogy csapadékot kapjon a pálmánk csúcsrügye, mert az a növény pusztulásához vezethet.

További különleges növények gondozásával kapcsolatban keressék bátran a Pálmaház Kertészet szakembereit.

Cím: 2100 Gödöllő, Martinovics Ignác u. 2/a.

Nyitva tartás: H-SZ: 8-18, V: 9-16

Web: www.palmahazkerteszet.hu

E-mail: info@palmahazkerteszet.hu

Mobil: 06 20 415 00 63

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top