Otthonok és Kertek

Az utazás szerelmeseinek legnagyobb találkozója

Kevesebb mint egy hónap múlva nyílik meg 43. alkalommal az Utazás kiállítás a Hungexpo-n, hogy találkozóhelyet biztosítson mindenkinek, akinek az utazás a szenvedélye.

A kiállítás február 27. és március 1. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20 ezer négyzetméteres pavilonjában, ahova harmincnál is több országól érkeznek a kiállítók.

Aki járt már az Utazás kiállításon, az tudja, hogy a rendezvény egy négy napon keresztül zajló élettel teli, nyüzsgő, színes forgatag, ahol számos ország kultúrája, vallása, látnivalói és ízei találkoznak azzal a céllal, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami számára az álom utazást jelenti. Épp ezért az Utazás kiállítás minden évben kiemel egy hazai térséget és egy külföldi országot, melyet az érdeklődők jobban megismerhetnek. Idén a belföldi díszvendég a borairól, gyógyító fürdőiről és festői tájairól méltán híres Eger és térsége, a külföldi díszvendég pedig a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontja, Olaszország.

A kiállításon minden utazásra inspirál, legyen az a 200 kiállító egyikének a standja, a Járatlan Utakon Fesztivál előadásainak semmihez sem fogható hangulata vagy a kiállítás színpadának zenés, táncos vagy akár beszélgetős műsora. Ez utóbbin például, többek között újra fellép a Momentán Társulat, melynek improvizációs műsorában vehetnek részt az érdeklődők.

Szintén visszatérő program a nagy sikerű Blogger Találkozó, mely szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket a legismertebb hazai utazó bloggerekkel, akik személyesen beszélnek élményeikről, kalandjaikról a Blogger Meeting Point-on. A kiállításon az utazás minden formája megismerhető lesz a hátizsákos túrák élménybeszámolóitól kezdve a lakókocsis, lakóautós utazásokig, melyek a kiállítás jelentős részét elfoglaló Karaván Szalonon várják az érdeklődőket, egészen az utazási irodák kínálatáig.

Nem marad el az Afrika Expo és Vásár sem, mely Közép-Kelet Európa egyetlen négy napos Afrika tematikus fóruma, és a kiállítással egyidőben zajlik a Budapest Boat Show is, az ország legnagyobb hajókiállítása több mint 100 vitorlás, motoros és elektromos hajóval.

Az Utazás kiállítás, ahogy az elmúlt években, idén is szakmai nappal indul, így az utazás szerelmeseinek a hétvégi napokra érdemes előzetesen jegyet váltaniuk, mellyel elkerülhető majd a sorbanállás a pénztáraknál. Annál is inkább, mivel 2020-ban megváltozik a kiállításra történő belépés menete, és kizárólag egy helyen, a III. Fogadócsarnokon keresztül lehet majd bejutni a rendezvényre.

Bővebb információ a 2020-as Utazás kiállításról, megtalálható a www.utazas.hungexpo.hu weboldalon, ahol szintén elérhető a folyamatosan frissülő programkínálat és a bemutatkozó kiállítók listája is.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top