Otthonok és Kertek

Bájos hegyi ház karácsonyra készülve

Ez a családi ház a hegyi kabinok varázsát rejti magában: fa szerkezet, kellemes hangulata és gyönyörű kilátása teszi tökéletessé, szinte mesebelivé.

Az Àneu-völgyre nyíló csodálatos panoráma része ennek az irigylésre méltó háromszintes épületnek, amely Lleida Esterri városában található Spanyolországban.

Elosztását tekintve: az előszobából, ahol a lift is található, a három hálószobából és két fürdőszobából álló rész kapott helyet. Az első emeleten találhatók a közöségi helyiségek, a nappali-étkezőbe nyíló konyha, illetve a hatalmas terasz, ami a kertbe vezet.

A hegyi környezethez szinte csakis a rusztikus dekoráció illik, melyet a lakberendező alkalmazott is, lágy visszafogott formában.

Szürke fa mennyezetek, látszó gerendák a legszembetűnőbbek, a fa a padlón is helyet kapott.

A nagy ablakokat és a lenyűgöző kilátást ki kellett használni, ezért kerültek a közösségi terek az első emeletre. Így a nappali osztozik az étkezővel, a kandalló pedig az az elem, amely elválasztja azokat, ezáltal mindkét teret elárasztja megnyugtató melegével.

A fő hálószobában található ágy a tetőablak alatt kapott helyet, hogy a csillagokat nézve szenderedhessenek álomra.

A gyerekszoba lett igazán mesebeli, hiszen a három ágy egymás mellé helyezésével néhány mese egyből eszünkbe juthat…

A semleges tónusok, a természetes anyagok, mint a fa, valamint az egyszerű bútorok határozták meg a ház rusztikus megjelenését,hegyi házak jellemző stílusát, amely annyira kellemes és hangulatos.

Jöjjön néhány részlet a karácsonyra hangolt lakásból:

Buli hangulat

Tálcán világító füzérek, díszgolyók és elegáns mécsestartók kölcsönöznek diszkrét ünnepi jelleget a nappali dohányzóasztalának.

Meleg és hívogató

A nappali hatalmas L alakú kanapéja pihe-puha párnákkal és takarókkal várja a pihenni vágyókat.

Ünnepi dekorációk

A rusztikus stílushoz hűen, fából és bőrből készült karácsonyi díszek dukálnak, tökéletesek az alpesi ihletésű környezetbe.

Panoráma

A teraszra vezető étkező ablakából is belátható a csodálatos hegyi táj, amely éppen illik az ünnephez, mint akár egy különleges dekorációs elem.

Lógó dekorációk

A gerendás plafonról lógó natúr papírcsillagok igazán mutatósak

Dekorfények

Apró pontokként ragyogó fényfüzérek, fali dekorfények még inkább emelik a hangulatot

Karácsonyi asztal

A hatalmas étkezőasztal tökéletes az ünnepi finomságok felsorakoztatásához, e mellett még néhány dekorációs elem és kész a finom illatokkal körüllengett karácsonyi asztal…

Fürdőszoba ünnepi hangulatban

Ha már a lakás többi része karácsonyi hangulatban úszik, akkor a fürdőszoba sem maradhat ki, hiszen azért itt is sok időt tölt az ember…

Építész: Olga Gil-Vernet, Projekt: sacum.com

Fotók: Jose Luis Hausmann

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top