Otthonok és Kertek

Bed & Badacsony – Otthon a Balatonnál

Badacsonytördemic vízparthoz közeli részén, 10 perc sétára a strandtól, csendes zsákutcában fekszik ez a sváb stílusú, kétszintes apartmanház.

A ház és a kert minden szegletén érződik, hogy a tulajdonosok egy családbarát, meghitt, minden igényt kielégítő otthont szerettek volna létrehozni, amikor a felújítást egy évvel ezelőtt elkezdték.

A földszinten és az emelten két különálló apartmant alakítottak ki, apartmanonként 4-5 fő, összesen maximum 10 fő részére.

A belső tereket modern színvilág és letisztultság jellemzi. Az olajjal színezett kőrisfa parketta és a grafitszürke falak tökéletes harmóniát alkotnak. A rejtett falfűtésnek köszönhetően radiátorok sem bontják meg az egységet, a ház egész évben lakható.

A tágas földszinti nappali kifejezetten nagyobb társaság – üzleti út esetén pedig kisebb tréning – befogadására lett kialakítva, ahol hidegebb estéken a kandalló pattogó tüzénél lehet beszélgetni egy jó badacsonyi bor társaságában. Az étkezőasztalnál és a dupla kanapén akár nyolcan is kényelmesen elférnek.

A felújítás során egyedi megoldásokat is alkalmaztak. A házilag készült, saját tervezésű csillárhoz a szomszéd utcából hozták a nyírfaágakat.

Mindegyik hálószobát egy domináns szín köré rendezték be, a falakat saját készítésű fotóikkal díszítették. A folyosókon lévő képeken pedig a régi Badacsonyt és környékét csodálhatjuk meg.

A teljesen felszerelt konyhák garantáltan meghozzák a kedvet a főzéshez. Beépített mikró, hűtő, mosogatógép szolgálja a kényelmet, a reggeli kávéról pedig kapszulás kávéfőző gondoskodik.

A fedett bográcsozónak hála akár esőben is élvezhetjük a szabadtűzön készült ételek varázsát, méghozzá hegyre néző panorámával.

Ez a helyiség is egyedileg készült, minden szeglete a házigazdák elhivatottságát és kitartását tükrözi.A kialakítás során itt is figyeltek arra, hogy az összes vendég kényelmesen le tudjon ülni.

Amíg a szülők főznek, vagy grilleznek, a gyerekek önfeledten homokozhatnak és játszhatnak a több, mint 30 nm-es játszótéren, háttérben a Badacsonnyal.

A természettel való harmónia nem csak a kilátásban tükröződik, a házigazdák tudatosan is törekedtek rá. A melegvíz készítést, és a fűtést napkollektoros rendszer segíti, a kert növényeiről automata öntözőrendszer gondoskodik.

Gyönyörű halaknak ad otthon a bejárat melletti kerti tó, melynek csobogójában előszeretettel fürdenek a környék énekesmadarai.

Szerencsére nem csak a tulajdonosok, hanem bárki élvezheti az elmúlt időszak szorgos munkájának gyümölcsét, az apartmanház egész évben várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Jobbnál jobb pincék 5-10 perc alatt elérhetők (pl. Domaine Edegger, Sandahl), és a badacsonyi móló sem több fél óra kényelmes sétánál. 

Még több információ és kép az apartmanházról a honlapon: www.bedandbadacsony.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top