Otthonok és Kertek

Beton és vas..

Egy gyönyörű külvárosi környéken, Tel Aviv szélén, a Pitsou Kedem Architects kreatív és modernista formatervező csapata nemrégiben fejezte be az SB Ház nevű ipari ihletésű családi otthont, amelyet kifejezetten a minimalista, kortárs élet és a kültéri terek összekeverésével terveztek.

Az SB ház egy vegyes tér, amely ötvözi a belső és külső tereket,  az ipari anyagszerűséget a természetes elemekkel, valamint a nyílt koncepciójú nyilvános tereket a magán pihenőhelyekkel, amelyeket egyedi helyekként terveztek, hogy önmagukban békét keressenek.A ház falai úgy emelkednek fel a földről, mint egy beton boríték, és a belső terek körül is körbekerülnek, még akkor is, ha azok a térbeli körvonalakon keresztül érzéki és nagyon szabadon áramlanak át. Az alsó emeleten olyan társadalmi és nyilvános terek találhatók, amelyeket a család és a barátok fogadására terveztek, míg a meditáció és a pihenés által vezérelt területek az emeleten találhatóak.Természetesen az a tény, hogy a teret privátnak tervezték, nem azt jelenti, hogy sötétnek vagy zártnak kell lennie! A magánélet tiszteletben tartása függönyök formájában választható meg, de a hálószobákat legalább egyik oldalon körülveszik a padlótól mennyezetig érő ablakok, amelyek teljesen kinyílnak, és mindegyikhez vaskorláttal ellátott beton erkély vezet.

Ezen erkélyek többsége az egyik és a másik oldal mentén sétálható, mint egy sor kemény kőút a levegőben, és egy gyönyörű hátsó udvarra néz, amely saját medencével rendelkezik. Itt földszinti nyilvános terek nyílnak a medence körül fekvő üléses teraszokra is, hozzájárulva a beltéri és a kültéri terek keveréséhez.A dekoráció szándékosan minimalista, amellyel a ház csodálatosan egyszerűsített anyagszerűsége kiemelkedik, a belső térben számos olyan részlet található, amely egyszerre funkcionális és vonzó. Kiváló példa erre az élénkvörös asztalok és polcok.

A ház más részein fafelületek és bútorok teremtenek kontrasztot a beton és vas között.Mindent összevetve a kissé ipari és nyitott koncepció modern formájú bútorokkal díszítve modern érzetet kölcsönöz.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top