Otthonok és Kertek

BIOKLIMATIKUS PERGOLA EGÉSZ ÉVBEN

Amikor beköszönt a jó idő és megérezzük bőrünkön az első csalogató napsugarakat, megnő az igényünk a szabadban töltött percek iránt. Azonban ahogy megyünk bele a nyárba, az időjárás is előveszi szélsőségesebb arcait és lehet perzselő forróság vagy jöhet egy hirtelen lezúduló nyári zivatar, amelyet akár hatalmas szélvihar előz meg. Ezek a külső körülmények azonban nem kell, hogy törvényszerűen visszatartsanak bennünket a szabadban töltött pillanatoktól, ha van egy olyan modern, sokoldalú és felhasználóbarát szerkezetünk, mint a bioklimatikus pergola.

Hogy mit jelent a „bioklimatikus” jelző egy pergola esetében? A tetőszerkezet lamellákra osztott, amelyek motorikusan elforgathatóak, így a nap besugárzásának irányától függően állíthatunk a dőlésszögükön vagy zárhatjuk össze teljesen. A nyitott állás lehetővé teszi, hogy szabadon áramoljon át a pergolán a friss levegő, mely nagyban hozzájárul a vágyott komfortérzethez. A napfény megszűrésének további lehetséges megoldása a szintén motorosan működtetett ZIP-árnyékoló, mely különböző anyagokból és színekből választható, beépítésük által az oldalirányból érkező napfény és ellen védekezhetünk. Rendkívül felhasználóbarát megoldása a rendszernek, hogy a motorosan működtetett elektronikákhoz csupán egy többcsatornás távirányítóra van szükség, így a nyugágyban pihenve vezérelhető a pergola.

A hűvösebb idő beálltakor sem kell elbúcsúznunk a kertünktől vagy a teraszunktól, hiszen télikertek kialakításához is ideális választás a belülről szigetelt lamellák, a gumis- és kefés tömítések segítségével. Továbbá a padlótól a tetőig érő, keret nélküli üvegfalak építhetőek be, melyek a felhasználók igénye szerint elhúzhatóak vagy behajthatóak. Az opcionális eső- és szélérzékelő automatikusan működésbe hozza a lamellákat, melyek így eső esetén bezáródnak, erős szél vagy fagyveszély esetén kis mértékben kinyílnak. A rendszer az esővíz elvezetésére is fel van készülve, hiszen a terep adottságait figyelembe véve a csapadék többféle lehetséges megoldással vezethető el a lábakban. A pergola alumínium tetőszerkezete kiváló vízelvezető képességgel, továbbá magas fokú víz- és hóterhelhetőséggel rendelkezik.

A teljes szerkezet gondozásmentes hőkezelt alumíniumból és rozsdamentes elemekből készül, ezzel felelve meg az időtállóság kritériumának.  A robosztus, merev kialakítás miatt önmagában is stabil, így bárhova telepíthető szabadon álló szerkezetként. Családi- vagy társasházak teraszára falhoz rögzített verzióban pedig 2 – 4 vagy akár több lábas kivitelben választhatóak.

A pergola esztétikai megjelenését előnyösen befolyásolja, hogy a csavarozási pontok nem látszódnak, mindenhol rejtettek, a lábak és a merevítők rögzítése a szerkezeten belül található.

A színválasztási paletta rendkívül tág spektrumon mozog, a RAL 7016  antracit szürke és a fényes fehér alapszíneken kívül bármilyen szín választható a RAL-skálából vagy akár famintázat is elérhető. A szerkezet és a lamellák színe kombinálható, a lehetséges megoldásoknak csupán a fantázia szabhat határt.

A pergola az esztétikum, a kényelem és a kellemes atmoszféra érdekében kiegészíthető még LED-világítással, továbbá fűtés- vagy hangrendszerrel is.

Az alumínium szerkezet sokoldalúságát jól mutatja, hogy alatta a szeretett családi jármű is biztonságban tudható, hiszen a lamellás kialakításon kívül fix tetős szendvicspanel fedéssel akár kocsibeállóként is funkcionálhat.

Az Alusystem Solutions Kft. minden részletében egyedi ízlésre és igényekre szabott, prémium minőségű, stílusos és funkcionális alumínium termékeket készít, ezen belül az egyedi készítésű, gondozásmentes alumínium pergolák gyártásával és telepítésével került fel az árnyékolástechnikai megoldások palettájára. Pergoláink egyszerre felelnek meg a letisztult, modern formavilágnak, az időtállóságnak és a komfortosság kritériumának. Rendelhetőek továbbá egyedi gyártású termékeinkkel együtt, hiszen cégünk alumínium korlát, -kerítés és -kapu kivitelezését is vállalja mintás lézervágott alumínium lemezekkel vagy -lécekkel, de más egyedi alu-szerkezet gyártására is készen állunk.

Az a célunk, hogy privát szférájában, kertjében, környezetében valóban otthon érezze magát az egész évben élvezhető bioklimatikus pergolával!

Bővebb információért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Alusystem Solutions Kft.

www.alusystem.hu

info@alusystem.hu

+36 20 232 1876

FB: Alu System

Instagram: c3alusystem

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top