Otthonok és Kertek

Bő 15 milliárdért eladó a Palm Beachen Lennon egykori álom-villája

Tudtad, hogy John Lennonnak és Yoko Ononak óceán-parti luxusvillája is volt egykor? Méghozzá Palm Beach-en. Az óceán-parti luxusingatlant most piacra dobták, és nem kevesebb, mint 47,5 millió dollárért (15,3 milliárd forint) árulják.

Nem mellesleg: ez a különleges villa nem messze van Donald Trump Mar-a-Lago villájától és Rod Stewart villájától.

A dolog érdekessége, hogy még a rajongók közül sem sokan tudtak erről az ingatlanról, aminek talán az az egyik oka, hogy a világhírű zenész és felesége nem sokkal John Lennon 1980 decemberében bekövetkezett merénylete (halála) előtt vásárolták azt, azaz a Beatles frontembere már nem nagyon élvezhette ezt a csodát sajnos.

A legenda szerint Lennon 1974-ben járt először Floridában, és ekkor egy helyi újságnak azt nyilatkozta, hogy szereti Palm Beach-et, és szeretné, ha Palm Beach egy darabja az övé lehetne. Az ingatlan vásárlásra ennek ellenére csak 1980 januárjában került sor, ekkor 725 ezer dollárért vásárolta a zenész legenda és felesége az óceán-parti El Solano-t. Ezekben a hónapokban azonban már csak egy rövid időt töltött Lennon és Ono a gyönyörű villában, a zenész 1980 decemberében bekövetkezett halála előtt.

A tervük az volt, hogy a házat felújítják, és Lennon halála után Yoko Ono még sokat szépítgetett is az ingatlanon, aztán végül 1986-ban eladta azt 3,15 millió dollárért. Utoljára 2016-ban cserélt gazdát 23,5 millió dollárért most pedig 47,5 millió dollárért, azaz megközelítőleg 15,3 milliárd forintért kínálják a több mint 0,5 hektáron elterülő ingatlant.

A mesés ház összesen 1300 nm-t foglal el ebből a területből, a maradékon két medence, egy teniszpálya és természetesen az 55 m hosszú óceáni partszakasz osztozik. Az ingatlan 1920-ban épült, és a Dél-Floridában mediterrán- és spanyol gyarmati stílusú házairól ismert Addison Mizner tervezte.

Az épületben 7 hálószoba, 9 fürdőszoba és egy mosdó található, nappalijában egy gyönyörű faragott kandallópárkány öleli körbe a nagy kandallót, és kézzel készült intarzia díszíti a mennyezetet.

A nappaliból természetesen az óceánra nyílik panoráma, csak úgy, mint az étkezőből, a könyvtárból, a dolgozószobából, és a legnagyobb hálószobából.

Forrás: Otthonterkep

Képek forrása: realtor.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top