Otthonok és Kertek

Botox kezelés az egyik leghatékonyabb ránckisimító beavatkozás

Az orvostudomány fejlődésével számos olyan beavatkozásról derül ki, hogy az orvosesztétikában is kiválóan megállja a helyét, mint a botox kezelés. Nem véletlen tehát, hogy több, mint 20 éve töretlenül az egyik legnépszerűbb ránctalanító módszerként tartják számon és alkalmazzák világszerte.

Hogyan fejti ki hatását a botox?

A botoxot a Clostridium botulinum baktérium neurotoxinjából készítik, amelyet üzemi körülmények között, teljes tisztaságban állítanak elő. Képes blokkolni az izmok és idegek kapcsolódását, ezért is annyira hatékony az izommozgásból eredő ráncok kezelésében. Az úgynevezett mimikai ráncok – mosolygás, hunyorgás, homlokráncolás – következtében kialakuló bemélyedések az arcon folyamatosan egy pontban törik meg a bőrt. Ha blokkolódik az ingerület ezekben az izmokban, hiába hunyorgunk tovább a napon, a ráncok nem mélyülnek tovább, és a bőrnek lesz alkalma kisimulni.

A meglévő ráncok kisimítása mellett megelőzi a további barázdák és szarkalábak kialakulását is. A hatás kifejtését követően az arc nem válik természetellenessé, nem kell tartani a „viaszfigura” megjelenéstől, hiszen képzett szakemberek végzik a beavatkozást. A botox kezelés a ránctalanítás mellett számtalan más esetben is előszeretettel alkalmazott anyag, hiszen segít megszüntetni a fokozott izzadást, az inkontinencia tüneteit, vagy éppen a migrénes fejfájást.

Mennyit fiatalít a botox kezelés?

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés a beavatkozással kapcsolatban, hatása azonban teljesen személyfüggő. Általánosságban elmondható, hogy 5-10 évet vesz le a páciens kinézetéből. Ám a kezelés sikerességét több tényező is befolyásolja, ami az életmódra vezethető vissza. A kevés folyadékfogyasztás, az alkohol, a stressz és a cigarettázás mind-mind elősegíti a ráncok kialakulását. Ebből kifolyólag tehát, ha valaki ránctalanításon esik át, és szeretné, hogy az elért hatás tovább tartson, érdemes odafigyelnie életmódjára is.

A botox kezelés maga rövid, nagyjából 20-30 percet ölel fel, hatása azonban egyből szembetűnő. Az apró mimikai ráncok szinte azonnal eltűnnek, de a mélyebb, dinamikus ráncoknak kicsivel több idő szükséges a halványuláshoz. Sokan számolnak be arról, hogy a beavatkozásokat követően jelentősen enyhült, vagy megszűnt görcsös fejfájásuk is.

Akár 30 perc alatt is éveket képes fiatalítani a botox!

Ránctalanítás az arcon

Az arc több területén is kialakulnak mélyebb mimikai ráncok, mint:

  • a szem körüli szarkalábak;
  • a szemöldökök közötti területen lévő, mogorva tekintetet okozó ráncok;
  • a szájszéleket és az orrot összekötő redők.

A mély ráncokat több, apró ránc is kíséri, amelyek idővel hasonlóképp beleégnek az arcbőrbe, viszont idő előtti kezeléssel megelőzhetők az öregedés ezen jelei. Természetesen az arc ráncai mellett lehetőség van a test többi pontját is ránctalanítani, gyakori például a nyak vagy a dekoltázs területének kezelése.

Ezek egytől-egyig eltüntethetők botox kezelés által, amelyben az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársainak már sok éves gyakorlata van.

További infó és bejelentkezés: www.idealmed.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top