Otthonok és Kertek

Botox kezelés tévhitek szakértői szemmel

Botoxot már évtizedek óta használnak ránctalanításra és az arc fiatalítására, hatékonyságára pedig kiváló bizonyíték, hogy jelenleg is egyike a legnépszerűbb ránckisimító kezeléseknek, népszerűsége pedig töretlen. Tévhitek mindig is voltak és mindig is lesznek, viszont ezeket a tudományosan bizonyított tények könnyedén megcáfolják.

  1. A botox csak arra jó, hogy kisimítsa az arc ráncait:Bár a botox elsősorban a ráncok kezelésére használatos, számos más kozmetikai és orvosi célra is alkalmazzák. Például a botox kezelheti a túlzott izzadást (hiperhidrózist), a migrénes fejfájást, a különböző izomgörcsöket, a szem tikkelését és még sok más problémát is.
  2. A botoxos ránckezelés drága:botox kezelés ára több tényezőtől is függ, az utóbbi években azonban mérséklődött az egy milliliterre jutó ár.
  3. Mű, viaszbábu hatást kelt:Igazság szerint a botox hatására az arc természetes és fiatalos megjelenésűvé válik, ehhez azonban elengedhetetlen a hozzáértés és mértéktartás az orvos részéről is.
  4. Lebénítja az arcizmokat:Noha hatásmechanizmusa az ideg-izom szinapszisok blokkolásán alapszik, az arcot határozottan nem bénítja le. A mimikai ráncokért felelős apró izmok működésére hat, amelyek aktivitása hónapokkal később visszatér, ezért is ajánlják az ismétlő kezeléseket.
  5. A botox kezelés fájdalmas:Az injekció beszúrása pillanatában jelentkezhet némi kellemetlenség, ez azonban egyszerűen elkerülhető érzéstelenítő krém előzetes alkalmazásával.
  6. Csak a nők használnak botoxot:A botox hatásai nemtől függetlenek, tehát a férfiak is éppúgy igénybe vehetik ezt a kezelést, mint nő társaik. A különbség egyedül a botox kezelés ára tekintetében eltérő, mert a férfiak esetében több a verejtékmirigy és erősebb az izomműködés.

Fontos megjegyezni, hogy botoxot csak orvos adhat be, így minden esetben kizárólag képzett és tapasztalt orvosokkal szabad elvégeztetni a kezelést, így lehet egyszerre biztonságos és hatékony ez a fiatalító eljárás.

www.idealmed.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top