Otthonok és Kertek

Bútort webáruházból? Ezekre figyelj, ha nem szeretnél csúnyán pórul járni!

A legtöbben még az internetes vásárlás növekvő népszerűsége mellett is úgy gondolják, hogy az a biztos, ha bútort a bútorboltból, vagy bútor szaküzletből választanak.

Egyre többen döntenek azonban az internetes bútor vásárlás mellett. Tegyünk hozzá, ennek is megvan a maga előnye, de a kockázata is.

Internetes vásárlás esetén otthonról, egy laptop vagy okostelefon segítségével tudunk böngészni és választani – nem szükséges autóba ülni, és több áruházat meglátogatni. Így sok-sok órányi időt, nem kevés üzemanyagot és fáradtságot spórolhatunk meg, hiszen az interneten akár több ezer terméket találunk egy-egy bútor webshop kínálatában.

Ezeket a termékeket viszonylag gyorsan át tudjuk nézni, és akár pár kattintással rendelhetünk is. A fizetés hasonlóan egyszerű, és akár utánvéttel is rendelhetünk, ha nem szeretnénk előre fizetni. A szállítást megoldja a webáruház, tehát ezzel nem kell bajlódnunk.

A BútorCity webáruház kínálatában pl. találunk kanapékat, ülőgarnitúrákat, komódokat és szekrényeket sokféle stílusban, valamint kisbútorokat, foteleket, ágyakat, székeket, asztalokat és sok mást is…  A BútorCity.hu bútor webshop pl. összeszerelést is biztosít a lapra szerelt bútorokhoz, ami szintén segítség lehet, ha szeretnénk időt megtakarítani, vagy egyszerűen csak gyakorlott szakemberekre bíznánk a lapra szerelt bútorok összeszerelését.

Azonban nem árt, ha résen vagyunk, milyen cégtől, és mit is rendelünk. Az interneten nincs lehetőségünk kipróbálni, megtapogatni a terméket. Nem tudjuk ellenőrizni a minőséget, pl. a kárpit, szövet, bútorlap anyagát, az illesztéseket, az élzárást, és a színt sem látjuk élőben. Kizárólag a képekre és a leírásokra hagyatkozhatunk, ha pedig mégsem tetszik a termék amit kapunk, akkor ugyan 14 napig visszaküldhetjük a terméket, de minket terhel a visszaszállítás költsége – ami bútorok esetében nem két fillér lesz.

Ha valami gyanúsan olcsó a normál bútoráruházi árakhoz képest, akkor joggal gondolhatjuk, hogy képen ugyan jól mutat, de a minősége a valóságban nem kielégítő.

Számos rémtörténetet olvasni azzal kapcsolatban az interneten, hogy valaki egy külföldi hátterű cégtől rendelt bútort, majd amikor a termék törötten érkezett meg, vagy rettentően gyenge minőségben, akkor kiderült, hogy a szlovák vagy cseh webáruház nem is rendelkezik magyar ügyfélszolgálattal, és a terméket pl. Szlovákiába vagy Csehországba kellene visszaküldeni, a vevő költségén.

Arról is lehet olvasni, hogy hónapokig nem foglalkoztak a vásárló problémájával, és az internetes cég egyszerűen elérhetetlenné vált. Fizikai üzlettel nem rendelkeznek, a székhelyen nincs ügyfélfogadás, az ügyfélszolgálat pedig nem válaszolt semmilyen megkeresésre, ezért aztán lehetetlenné vált a garanciális igény érvényesítése. Ilyen esetekben a vásárló szinte tehetlen, magára marad.

Szerencsére találunk megbízható bútor webáruházakat, online kereskedőket is. Ami segíthet pl., hogy elkerüljük a baklövéseket, ha egy kicsit utána olvasunk pl. annak, hogy az adott cég milyen értékelésekkel rendelkezik. Azt is érdemes megnézni, hogy a cég rendelkezik-e Magyarországon telephellyel, áruházzal, azaz fizikailag elérhető, megtalálható-e valahol. Nézzünk utána a cégnek, ahonnan rendelni szeretnénk! Régóta működő, megbízható vállalkozásról van szó, vagy csak egy honlap és fogalmunk sincs, milyen cég áll mögötte?

Ha tartunk az internetes vásárlástól, még mindig megtehetjük, hogy inkább meglátogatunk egy bútoráruházat, bútor szaküzletet, ahol személyesen tudnak minket fogadni, és foglalkozni az igényeinkkel, kérdéseinkkel. Így van lehetőségünk személyesek kipróbálni pl. az interneten kinézett kanapét, vagy megnézni a ruhásszekrény belsejét, kipróbálni egy ágyat vagy matracot…

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top