Otthonok és Kertek

Csodálatos növények, amik jól bírják a hőséget

Bár a rengeteg növény nehezen viseli a szárazságot és a tűző napot, vannak egyedek, amik csak úgy lubickolnak a napsütésben. A kánikulát tehát nemcsak az állatok és mi érezzük meg, hanem a virágok is, ám a megfelelő fajták megtalálásával a kertünk akár egész nyáron tündökölhet. A növényvilág egyes tagjai kifejezetten szeretik a forróságot, főleg a déli eredetű változatok. De vajon melyek ezek? Cikkünkben összegyűjtöttük azokat, amiket akár a saját kertbe is elültethetünk.

Napkedvelő virágok

A meleget és napsütést szerető fajták akár az első fagyokig kibírják az udvaron. Nyugodtan eltehetünk még a nyár közepén is belőlük pár darabot, amik még októberben is színesbe öltöztethetik a kertet. Nem árt azonban odafigyelni a megfelelő öntözésre sem, amit bár nem szükséges túlzásba vinni, néha azonban nyugodtan alaposan megitathatjuk őket.

Tollas celózia

Csodálatos látványt nyújthat az udvarban a tollas celózia, amely egy rendkívül dekoratív pirosas színű növény. A madártollszerű virágai egész nyáron öltöztetik a környezetünket, hiszen egészen az első fagyokig gyönyörködhetünk bennük. Nagyon szereti a folyamatos napsütést, viszont nem árt néha egy nagy adag vízzel pótolni a száraz földjét. A magassága mindössze 30-35 centiméter, ami bőven ideális egy kisebb méretű kertbe is.

Közönséges kokárdavirág

Igazán feltűnő és egyedi színvilágú darabot ültetnénk? Tökéletes megoldás a közönséges kokárdavirág, ami júliustól egészen szeptember végéig virágzik, ráadásul igencsak kedveli a napos helyeket. Amennyiben ráadásul agyagos talajunk van, akkor biztosan nem lesz gond a nevelésével kapcsolatban, ugyanis nagyon szereti a jó vízelvezetésű területeket. Ha sikerül megfelelően gondozni, akkor akár 20-30 centire is megnőhet.

Lobélia

Manapság már egyre többen ismerik és kedvelik meg a lobéliát, amely nagyon jól érzi magát a napsütötte kertekben. Bár sok öntözésre van szüksége, ettől függetlenül viszonylag jól bírja a nyári forróságot. A változatos színekben ültethető egyed elérheti akár a 40-60 centiméteres magasságot is. A lobélia júliustól egészen októberig, általában az első fagyokig virágzik a kertben. Mivel mocsári fajtáról van szó, kiválóan érzi magát például a tó partján is.

Csomós harangvirág

Ki ne szeretné a sötétebb lila árnyalatot? A csomós harangvirág pontosan ebben a színben tarkíthaja az udvarunkat. Rendkívüli módon igényli a sok napsütést, hasonlóan ráadásul az eddig felsoroltakhoz, ő is a jó vízelvezetésű talajt kedveli a legjobban, itt növekszik és fejlődik ki igazán. Érdemes azonban megemlíteni, hogy szereti, ha szabadon tud terjeszkedni és burjánzani. Ha az a célunk, hogy egy hatalmas lila bokrunk legyen, akkor tökéletes választás lehet ez a növény. A virágai aprók és lilák, amik júniustól kezdve egészen az első őszi fagyokig tündökölnek.

Összegezve

Amennyiben tehát felfrissítenénk a kertünket pár olyan növénnyel, ami jól bírja a napot és a forró hónapokat, akkor érdemes a felsoroltak között nézelődni. Az öntözésről azonban egyik esetben sem szabad megfeledkezni, hiszen vízre mindenkinek és mindennek szüksége van.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top