Otthonok és Kertek

Design és dekoráció

A terrazzo burkolat ugyan nem kőburkolat, hanem egyfajta műkő, mégis a kőburkolat fajták közé soroljuk.

A terrazzo szó, az olasz Terrazza vagy terraces szóból származik. Több száz évvel ezelőtt velencei munkások „fedezték” fel a márvány darabok újfajta felhasználhatóságát. Innentől indult történelme és vált napjaink logikus és praktikus, modern építészeti megoldásává.

A terrazzo burkolat ugyan nem kőburkolat, hanem egyfajta műkő, mégis a kőburkolat fajták közé soroljuk, tekintettel arra, hogy az elkészítéséhez felhasznált alapanyagok szinte mindegyike természetes kő.

A terrazzo egy alapvetően cementalapú burkolat, mely nagyobb terek homogén burkolására alkalmas. Fugák nélkül készül, továbbá különböző eljárásoknak és technikáknak köszönhetően a burkolat színe rendkívül változatos lehet. A készítés technikájából adódóan a burkolat nagyon sokféle díszítési motívumot képes megjeleníteni. Ennek ellenére strapabíró, és felülete nem igényel fokozott törődést.

Padlóburkolatként széles körben használják, viszont már egyre többet láthatunk konyhákban is munkalapként, amely remek választás, szemet gyönyörködtető és nagyon tartós. A konyhai színsémához illő terrazzo-t választhatjuk, vagy valami igazán kontrasztos színeket, rajtunk múlik milyen hatást szeretnénk elérni.

Forrás: DigsDigs

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top