Otthonok és Kertek

Diétázz egészségesen!

Próbáltál már 2:1-ben diétát? Pontosabban olyan funkcionális élelmiszerekkel, amikkel nemcsak könnyűszerrel fogyhatsz, de még az egészségedet is megőrzöd?

Dr. G. Kiss Orsolya orvos, házi orvos, klinikai farmakológus, táplálkozástudományi szakember, és nem mellesleg hatóanyag kutatással foglalkozik. Fejlesztő-kutatóként pontosan tisztában van azokkal a gyógyszerekkel, adalékanyagokkal, feleslegesen bevitt tartósítószerekkel, amik nemhogy nincsenek jó hatással a szervezetünkre, de egyenesen károsítják azt, miközben mi, felhasználók abban a tudatban vagyunk, hogy a legjobbat tesszük az egészségünkkel. Nőként, anyaként Orsolya is szembesül a fel-felszaladó kilókkal, ezért úgy gondolta, ha magán segít, miért ne segíthetne másoknak is.

A DOTSDIET saját fejlesztésű termékeken alapszik, ami szakít a hagyományos fehérje alapú diétával. A fehérje diéták igazán akkor hatásosak, ha az embernek van mellette ideje sportolni, mozogni, akkor nem csak a kilók szaladnak le, hanem az izom is gyorsabban épül. Ezzel szemben a ROST diéta nem feltétlenül a látványos izmokat célozza meg, hanem sokkal inkább az egészségre ható folyamat. Biztos mindenki rengeteget hallotta az orvosnál, hogy több rostot kell bevinni a szervezetbe, figyeljenek oda jobban az étkezésre. Ilyenkor elgondolkodik a legtöbb ember, hogy ok, de milyen rostot? Egyek barna kenyeret, vagy több cukkinit, vagy gyümölcsöt? Mire gondolt az orvos?

A rostok nagyon fontos részét képezik a táplálkozásnak, mondhatni kötelező elemei, mivel a bélben lévő jó baktériumokat táplálják, ami alapja a megfelelő emésztésnek, ráadásul 0 kalóriát tartalmaznak. A jó bélflóra erős immunrendszert eredményez, hiszen a legtöbb betegség- még ha nem is gondolnánk, de a bélrendszerből indul ki. Tehát a táplálkozás, a minőségi is JÓ táplálkozás az alapja az egészségünk megőrzésének és fenntartásának. Nem mellesleg a rostok bevitele növeli a telítettségérzetet, lassabban bomlanak le, így gyakorlatilag csökkentik az étvágyat. A rostok a bélben megduzzadnak, vagyis bő folyadékfogyasztással a teltségérzés még tovább kitolható.

A DOTSDIET ízletes, könnyen elkészíthető rostban gazdag vegán shakeket és csokoládékat kínál, mind sós mind édes kiszerelésben. Ha valakinek nincs ideje elkészíteni a vacsoráját, vagy reggel rohan, mert még viszi a gyerekeket iskolába, elég, ha gyorsan megissza a reggeli shaket, és máris kiváltott egy étkezést. Sós verzióban leveseket készíthetünk el, teljes mértékben természetes alapanyagból. Az ízesítés mindenkinek a gyenge pontja, éppen ezért egy executive chef állította össze az ételeket, hogy lehetőleg mindenki megtalálja a számára legélvezetesebb ízvilágot.

Őrizd meg te is egészséged és közben fogyjál DOTSDIET termékekkel.

Az OTTHONOK kuponkóddal minden terméket 20% kedvezménnyel rendelhetsz!

DOTSDIET.HU

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top