Otthonok és Kertek

Drága vagy értékes a tömörfa bútor?

Időről-időre érkeznek olyan reakciók, hogy „Nem semmi árakkal dolgoznak” vagy „Még jó, hogy lehet kapni…”. Tehát beszélgessünk most a tömörfa bútorok áráról.

Mit tartalmaz az ár?

Egyértelmű, hogy ha valaki olcsó bútort keres, akkor nem tömörfát fog választani. A valódi fa és a bútorlap két teljesen különböző kategória, ezért semmi értelme nincs annak, hogy összehasonlítsuk őket. A körte és az alma tipikus esete. A tömörfa bútorok a legjobb minőségű faanyagból készülnek, gyakran egzóta fajtákból mint teakfa, akácia, mahagónifa, amelyek rendkívül értékesek, és olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amivel egy furnér nem. Például a teakfa esetében egy anyagában vízálló fáról beszélünk, ami évtizedekig megőrzi szépségét.

A bútorlapból gyártott termékeket általában tömegesen gyártják, míg egy tömörfa bútor gyakran egyedi, külön megrendelésre készül. Ha megnézed a TEAKhome bútorait, láthatod, hogy azokat kézzel, nagy szakértelemmel és tisztelettel készítik. Aminek természetesen megvan az ára.

Az árban tehát fontos tényező a minőségi, tartós faanyag és annak az egyedi feldolgozási módja. Amit még nem szabad elfelejteni, főként az egzóta fafajták esetében a szállítási költség. A TEAKhome kínálatában található bútorok és mosdók mind Indonéziában készülnek, ráadásul átláthatóan, fair trade módon, vigyázva a fenntarthatóságra.

A tömörfa bútor befektetés

Az olcsó bútort keresők valószínűleg nem hosszú távra terveznek. Mit értünk hosszú távon? Minimum évtizedeket. Mondok egy példát: egy tömör tölgyfa bútor megfelelően körülmények között akár 600-1000 évet is kibír! De a teakfa az időjárás viszontagságainak kitéve is kiáll 70-100 évet akár kezelés nélkül is. Megfelelő karbantartással természetesen sokkal hosszabb ideig megőrizhetjük az állagát. Vagyis aki tömörfa bútort vásárol, az akár több generációnak is tovább örökítheti. Egy letisztult designnal tervezve pedig nem fog kimenni a divatból. Egyébként is az ilyen nemes anyagokból készült darabok idővel klasszikussá válnak. Ám ha unokánk majd át szeretné alakítani, az anyagból bármit készíthet egy jó asztalos. A bútorlapból biztos nem.

A formatervezés értéke

Egy bútor értékének fontos tényezője, az alapanyagon és a szakmunkán kívül a design is. Ha csak a TEAKhome bútorait nézzük, számos kiváló francia és skandináv formatervező kreativitása és zsenialitása jelenik meg bennük. Folyamatosan fejlesztenek, újabb és újabb praktikus megoldásokat találnak ki, anyagokkal és formákkal kísérletezve hoznak létre egyedi, mégis a hétköznapi életben is jól használható darabokat. Vajon azok, akik csak az árat nézik, látják egy –egy bútor mögött ezeket a fantasztikus tervezőket és asztalosokat?

Vásárlás helyett valódi élmény

Összefoglalva tehát, egy tömörfa bútor értéke a formatervezésben, alapanyagban, a kézi megmunkálásban rejlik. Magas minőséget csak megfelelő árszínvonal mellett lehet biztosítani. Nálunk alap a magas minőségű termék és a barátságos ügyfélkezelés. Olyan ár-érték arányt tudunk adni, mely ügyfeleinket elégedettséggel tölt el. Nem eladni szeretnénk nekik egy terméket, hanem AZT a terméket, amire szükségük van. Nagy különbség! De számunkra legfontosabb, hogy valódi élményt nyújtsunk vásárlóinknak. Szeretnénk átadni a rajongásunkat a tömörfa bútorok iránt, szaktanácsot adni, együtt gondolkodni és osztozni ügyfeleink örömében, amikor hetek múlva elküldik nekünk újonnan berendezett otthonukról készült fotóikat. Ezt nem lehet összehasonlítani a nagy multik által nyújtott lehetőségekkel.

Nézd meg, miről beszélünk, és keresd Katalint

http://www.teakhome.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top