Otthonok és Kertek

Ecotrex talajcsavar – környezetbarát és gyors alapozás

Az Ecotrex talajcsavar egy gyors és rugalmas építőipari megoldás, mely segítségével kiváltható a betonos alapozás.

Talajcsavaros alapozás esetén nincs szükség betonozásra, nem kell feleslegesen megbolygatnunk a talajt, a földszállítást, így környezetvédelemi szempontoknak is eleget tehetünk. A talajcsavarokat közvetlenül a talajon használjuk, és amint a helyükre kerülnek, kezdődhet is az építkezés – legyen szó házépítésről, kerítés telepítéséről vagy kisebb létesítmények rögzítéséről.

A talajcsavar napjainkban az egyik legköltséghatékonyabb, legpraktikusabb és igazán környezetkímélő megoldás a házépítés során. Erre kínál remek megoldást az Ecotrex cég széles palettájú termékeivel.

A fő különbség a talajcsavar és a hagyományos betonalap elkészítése között az, hogy ezzel az eljárással a ház szerkezete betonlábazat helyett acélcsavarokra támaszkodik. A betoncsavarok szilárd alapzatot adnak az épületnek. A talajcsavaros megoldás sok előnye közül az egyik, hogy akár egyenetlen, akár sziklás területen is alkalmazható. De a túl laza talaj sem jelent problémát a lehorgonyzás során. Tehát a kivitelezők kezét nem kötik meg a talaj adottságai, maga a folyamat pedig nagyon egyszerű, tartós és ellenálló, ezért napjaink egyik legnépszerűbb megoldásai között találjuk.

A talajcsavarok egész évben, bármilyen időjárási körülmények között telepíthetők, ellentétben a hagyományos betonalapokkal. Akár már a lecsavarozás után azonnal is terhelhető, tehát nem kell napokat várni az építkezéssel. Az is jelentős előnye, hogy nincs rendetlenség a kertben, nem kell külön munkagépeket, konténert bérelni, a földet elszállíttatni, és erre plusz időt és pénzt fordítani.A talajcsavarozás az egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás. Napjainkban, amikor a környezetvédelem kérdése a jövőnket tekintve egyre inkább fókuszba kerül, nagyon lényeges, hogy otthonaink kialakításával se tegyünk kárt a bolygónak.

A talajcsavaros alapozás több tekintetben is megfelel ennek a célkitűzésnek. A talajban megannyi mikroorganizmus él, ezért minden egyes klasszikus alap kialakítása során bizonyos mértékű kárt okozunk a talaj ökoszisztémájának. A talajcsavarozással ezt elkerüljük. Betonalap híján szükségtelenek a nagy teherbírású és nagy károsanyag-kibocsátású szállítóeszközök, munkagépek, s mindez jelentős CO2 megtakarítással jár. A csavarok nagyon könnyen eltávolíthatóak, átrakhatóak, tehát ha idővel lebontanánk vagy elköltöztetnénk az adott épületet, könnyen visszaadhatjuk a helyét a természetnek. Ezzel ellentétben a betonalap statikus, nehezen bontható, szállítható, felszámolása komoly környezeti teherrel jár.

A talajcsavarok sokféle felhasználást kínálnak, házak, mobilházak telepítéséről kezdve olyan talajok esetén, ahol a betonozás nehézséget jelentene.  Napelem parkokat is telepíthetünk betoncsavarok felhasználásával, de kerítések, kisebb létesítmények, kapuk, zászlórudak esetén is gyors, hatékony, környezetbarát választás.Amennyiben kérdése merülne fel a talajcsavarokkal kapcsolatban, az Ecotrex cég munkatársai örömmel állnak a rendelkezésére.

Elérhetőségek:

Cím: 2091 Etyek, Boti út 100.

Telefon: 06 20 931 55 63, 06 30 960 06 00

Web: www.ecotrex.hu

Nyitva tartás: 9-17 óráig, hétfőtől-péntekig

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top