Otthonok és Kertek

Egy szegedi fejlesztés, amely biztonságot ad a mindennapokban

’Szeged, a SolveAir városa’

A szegedi SolvElectric Technologies Kft. és a Szegedi Tudományegyetem TTIK Fizika, Kémia és Anyagtudományi Tanszék alapkutatásának felhasználásával készült el a SolveAir UNI fotokatalitikus levegő-fertőtlenítő készülék. A cikkben olvashatnak a termék születésének történetéről, a működési elvéről, kiemelt előnyeiről, de szót ejtünk az első felhasználók tapasztalatairól is, hogy minél átfogóbban és lényegre törőbben tudjuk mindazt az ismeretet átadni, ami ehhez a termékhez kapcsolódik.

Változó világ, változó igények

 A világjárvány megjelenésével nekünk is újra kellett tervezni üzleti lehetőségeinket és fel kellett mérnünk a megújult piaci igényeket. Fő célunk volt a fejlesztés során, hogy egy olyan termék születhessen, amely nemcsak jelen fokozott fertőzéses veszélyhelyzetben nyújt támogatást az emberek számára, hanem hosszú távon is elősegíti a megelőzést és fontos szerepet tölt be az emberi tartózkodásra ideális légtér – szag- kórokozó- és allergénmentes – biztosításában.

Ha a bővebb történetre kíváncsiak, hogyan is indult a közös munka az egyetemmel, egy korábban megjelent blogcikkünkben olvashatnak róla: http://solveair.eu/#blog

Ózonmentes fertőtlenítés, de mi az, hogy fotokatalitikus?

Manapság, – főleg a vírushelyzet óta-, könnyen el lehet veszni a különböző levegőtisztító és levegő-fertőtlenítő készülékek kínálatában. De mi a különbség a levegőtisztítás és a fertőtlenítés között? A tisztítással a különböző méretű részecskéket szűrjük ki a levegőből, míg a fertőtlenítéssel a különböző szerves kórokozókat pusztítjuk el. A mi termékünk esetében a légtér fertőtlenítése volt a cél, így semmilyen részecskeszűrőt nem alkalmazunk. A port és ehhez hasonló részecskéket berendezésünk nem szűri.  A készülékünk működési elve teljes mértékben eltér a filteres levegő tisztító berendezésekétől. Ezért nem is találkozunk túl gyakran a fotokatalitikus kifejezéssel, mint mondjuk a szűrőbetétes, vagy hepa filteres kifejezéssel, amely egyértelműen utal egy termék működési mechanizmusára.

A SolveAir UNI fotokatalitikus elven való működése ettől függetlenül egyszerűen, közérthetően is leírható, elmondható. A készülékben elhelyezett technológia egész egyszerűen foto-oxidáció segítségével semlegesíti az átáramló levegőben lévő szerves részecskéket. Ezt még egyszerűbben egy korábbi cikkünk mondatával tudjuk szemléltetni: „A készülékben elhelyezett LED fényforrások öntisztuló nano-bevonattal ellátott lamellákat világítanak meg. E kölcsönhatás eredménye az antibakteriális hatás, amely csírátlanítja az átáramló levegőt. Az öntisztuló nano-bevonatnak köszönhetően a folyamat teljesen vegyszermentes.”

Innovatív, hazai fejlesztésű, biztonságos…de miért válassza a SolveAir-t?

Mi az, ami megkülönbözteti a többi hasonló terméktől? Teljesen ózon-és vegyszermentesen működik, ezért emberi jelenlétben is használható a zárt terekben. 

Nincs benne olyan szűrőbetét, amelyre oda kellene figyelni, hogy mikor telítődik és cserélni kell, így karbantartást sem igényel.

Minimális odafigyelés ugyan szükséges, hogy a készülék ventilátorait védő porszűrő betétek időnként tiszta vízzel kimosva portalanítsuk, de ez a készülék fertőtlenítő hatását nem befolyásolja, hiszen a fertőtlenítést a berendezésben található fotoreaktor végzi.

Kialakításának, kis méretének és súlyának köszönhetően könnyen mozgatható a helyiségek között, akár a falra is szerelhető és magunkkal vihetjük munkahelyre vagy utazáskor szállodába. Leghatékonyabban úgy fejti ki hatását a cseppfertőzések terjedése ellen, ha állandóan üzemel, ezért úgy terveztük, hogy nagyon gazdaságos legyen az energiafogyasztása.

A készüléknek a fertőtlenítő hatásán túl számos, a mindennapokban is hasznos funkciója van. Bizonyított szagtalanító hatásának köszönhetően nemcsak közösségi terekben, de akár mosdókban, vagy a konyhákban is elhelyezhető.  Az allergiásoknak is segít, mert a pollen- és penészgombák semlegesítésével könnyebbé teszi a mindennapokat. Mi természetesen elfogultak vagyunk, ezért megosztjuk első vásárlóink tapasztalatait, véleményét is: http://solveair.eu/ (Vélemények fül)

Hol használható a készülék, kiknek ajánljuk?

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ezt a terméket Önökért és az egészségünk megőrzéséért fejlesztettük. Kiemelkedő szerepe a megelőzésben van. Hiszen alaposan fertőtlenítünk, maszkot viselünk, a levegőre, amit belélegzünk, pedig nem fordítunk elég figyelmet. Mivel személyes jelenlétben is használható, így kiválóan alkalmas közösségi terekben való alkalmazásra, mint például oktatási intézmények, irodaházak, várótermek, idősotthonok, de tulajdonképpen bárhol, ahol sok ember egy légtérben való tartózkodása megszokott és mindennapos. A háztartásoknak is hasznos kiegészítője lehet, akár a konyhában, akár az allergiásoknak a hálószobában, de a penészedéssel küzdőknek is megoldást jelenthet és még a dohányfüstöt is semlegesíti. Továbbá, ha valaki sokat utazik és szeretné magát és szeretteit is biztonságban tudni, indulás előtt az autó légterének fertőtlenítésére is alkalmas, mivel szivargyújtóról is működtethető.

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Ha cikkünkből nem kapott választ a kérdésére, vagy pusztán kíváncsi, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén, vagy tekintse meg újonnan elkészült termékbemutató oldalunkat, ahol további információkat, szemléltető ábrákat és tanúsítványaink listáját is megtekintheti!

Link: http://solveair.eu/

E-mail: sales@solvelectric.hu

Telefon: 06(20) 203-99-91

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top